Drumurile de acces spre Ungheni: și dinspre Nisporeni, și dinspre Sculeni, și dinspre Chișinău, vor fi reparate în acest an

Imagine simbol: deschide.md

Imagine simbol: deschide.md
Imagine simbol: deschide.md

Se pare că drumurile de acces spre Ungheni: și dinspre Nisporeni, și dinspre Sculeni, și dinspre Chișinău, vor fi reparate în acest an. Toate trei au ajuns în vizorul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor.
”Noi ne-am adresat Ministerului Transporturilor, ca să ne ajute să reparăm segmentele de drum ce se află în evidența Administrației de Stat a Drumurilor. Este vorba de intrarea în oraș din partea Sculeniului pînă la intersecția cu Decebal, dar și de intrarea în oraș din partea Nisporeniului, pînă la fosta fabrică de ceramică. Ni s-a răspuns că, atunci cînd va fi aprobat bugetul pentru 2016, vor lua în vedere și aceste segmente de drum”, a declarat primarul de Ungheni, Alexandru Ambros.
Fiind întrebat care va fi soarta porțiunii de drum de la Ungheni pînă la șoseaua de centură de pe traseul Chișinău-Ungheni, care nu intră în proiectul de reabilitare, primarul a răspuns: ”Nu cred că trebuie să facem zarvă că, uite, nu au reparat șapte kilometri de drum. Nu poți face totul într-o zi. Normal că undeva te oprești”.
I-am adresat aceeași întrebare și ministrului Iurie Chirinciuc. ”Această porțiune va fi reparată din Fondul Rutier. Se preconizează ca, în anul curent, lucrările să fie duse pînă la capăt și aici”, a spus dînsul ferm.
Referindu-se la șoseaua de centură, care va ocoli orașul Ungheni, Alexandru Ambros a menționat că e doar în folosul unghenenilor. ”Faptul că mașinile grele nu vor mai intra și nu vor merge prin Ungheni e un lucru foarte bun. Acum, circulînd pe străzi unde sînt situate foarte multe blocuri de locuit, mai ales pe timp de noapte, deranjează oamenii. În plus, poluează aerul, deteriorează drumurile, căci acestea nu au fost prevăzute pentru mașni de peste 30 de tone. Eu zic că e un proiect bun”, a explicat primarul.
Veronica Gorea, Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *