Stadion cu zece mii de locuri

stadionNisporeniul ar putea deveni, în următorii ani, un centru de atracție pentru mulți microbiști, iar Stadionul central orășenesc, care se dorește a avea 10 mii de locuri, ar putea să găzduiască cele mai importante evenimente sportive naționale și internaționale.
Săptămîna trecută, factorii de decizie de la primărie și Consiliul raional au ajuns, în acest sens, la un consens.
”Am decis să transmitem stadionul orășenesc în gestiunea Consiliului Raional Nisporeni, care și va investi în reconstrucția sa”, a declarat primarul de Nisporeni, Grigore Robu, precizînd că procedura de predare-primire va avea loc în una din zilele săptămînii curente.
Odată ce stadionul va fi dat pe mîna autorităților raionale, acestea, inițial, vor purcede la elaborarea unui proiect de reabilitare a lui, care va fi depus, ulterior, spre finanțare, la Fondul Național de Dezvoltare Regională.
”Ne-am gîndit că, Consiliul Raional Nisporeni ar putea fi un aplicant mult mai credibil și de aceea am decis să transmitem stadionul în gestiunea lui”, a făcut o explicație primarul, exprimîndu-și speranța că Nisporeniul se va alege, în final, cu un stadion de toată frumusețea, care va deveni o adevărată mîndrie pentru orice cetățean de aici. ”Este un proiect ambițios, de foarte mare importanță pentru orașul nostru și îmi doresc cu tot dinadinsul să fie cît mai curînd realizat”, a subliniat edilul.
Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, a declarat pentru ”Expresul” că salută inițiativa autorităților nisporenene. ”Acest stadion, odată renovat, ar deveni, cu siguranță, un obiectiv de importanță națională și internațională”, a subliniat oficialul, după care a explicat că autoritățile raionale urmează să depună pachetul de documente, inclusiv Nota conceptuală de proiect, la Fondul Național de Dezvoltare Regională pînă pe 3 mai.
Chiar dacă de la vorbe la fapte mai e nevoie de ceva timp, Clubul de fotbal ”Speranța” din Nisporeni a făcut deja un anunț pentru suporterii săi, pe site-ul său oficial, precum că la Nisporeni începe construirea unui nou stadion. Tot acolo se menționează că, odată cu această realizare, clubul va avea posibilitatea să găzduiască meciuri de fotbal internaționale, cum ar fi Cupele Europene sau Liga Campionilor. Totodată, va permite Federației Moldovenești de Fotbal să organizeze la Nisporeni meciurile cu participarea naționalei de seniori și de tineret.stadion1


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *