Salvatori de vieți omenești

În fotografie: Echipa de salvatori de la Călărași

În fotografie: Echipa de salvatori de la Călărași
În fotografie: Echipa de salvatori de la Călărași

Salvatorii din Călărași au venit la Consiliul raional pentru a culege laurii. S-a întîmplat pe 6 aprilie, iar ocazia a fost una specială: anual, pe 5 aprilie, este marcată Ziua profesională a salvatorului.
Doar cuvinte de laudă au fost spuse în adresa lor. Iar ei, mîndri, și-au primit diplomele oferite de Consiliul raional, de primăria Călărași, de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Republicii Moldova.
”Vă mulțumesc pentru activitatea pe care o desfășurați, care, de altfel, are menirea de a salva vieți. Plecăciuni domniilor voastre pentru siguranța pe care o aduceți fiecărui cetățean”, li s-a adresat Sergiu Artene, președintele raionului Călărași.
Vasile Zaharia, șeful Secției Situații Excepționale, a vorbit despre succesele obținute de-a lungul anilor, despre proiectele implementate, dar și despre cele în derulare. ”Am reușit să realizăm multe pînă acum. Am inițiat strategii de dezvoltare a serviciului de salvatori și pompieri din Călărași. Am realizat proiecte pilot și multe alte încercări în premieră pentru Republica Moldova”, a subliniat dînsul.
Apropo, în acea zi, Vasile Zaharia a vorbit pentru ultima dată în calitate de șef al Secției Situații Excepționale Călărași, el fiind transferat într-o altă funcție: de director – adjunct la Direcția Situații Excepționale Ungheni. ”Sper să fac față noilor provocări”, a punctat dînsul.
Unul dintre cei mai tineri pompieri călărășeni, Dan Costico, referindu-se la profesia pe care și-a ales-o, a ținut să menționeze: ”A fi pompier e o profesie care trebuie să-ți placă. E o satisfacție, mai ales atunci cînd știi că salvezi vieți omenești”.
Nu au fost trecuți cu vederea nici reporterii ”Expresul”. ”Se vede o conclucrare strînsă între Secția Situații Excepționale Călărași și mass-media, în special, cu ziarul ”Expresul”. Practic, în fiecare săptămînă, cetățeanul este informat despre activitatea salvatorilor călărășeni”, a menționat Oleg Blișceac, șeful Direcției Situații Excepționale Ungheni, după care ni s-a adresat: ”Sînteți bravo în ceea ce faceți”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *