Banii tai | Încă un drum european pentru Nisporeni

Imagine simbol

Încă un drum european pentru NisporeniMotiv de bucurie pentru nisporeneni,în special pentru conducătorii auto. Săptămîna trecută, a fost dat startul lucrărilor de reparație a străzii Bogdan Vodă din orașul Nisporeni, o arteră importantă, care leagă centrul orașului cu o zonă mai îndepărtată a urbei. Noutatea a venit de la primarul Grigore Robu. Va fi o reparație capitală a străzii respective, ne-a spus dînsul.
Strada Bogdan Vodă: cum a fost și cum va fi
Luni, dis-de-dimineață, primarul a efectuat o vizită de lucru pe acea stradă. După ce a văzut cu ochii lui tractoarele și muncitorii adunați la fața locului, el a declarat sus și tare, special pentru ”Expresul”: ”Lucrările sînt în toi”.
Potrivit edilului, acest drum, cu o lungime de circa 500 de metri, nu a fost reparat ani în șir, astfel că a ajuns să fie aproape impracticabil. Pe timp de ploaie, numeroasele gropi ce s-au format de-a lungul anilor, se umpleau cu apă și noroi, provocînd probleme serioase atît conducătorilor auto, cît și pietonilor.
Se pare că, în curînd, situația se va schimba, iar strada va deveni de nerecunoscut: cu semne și marcaje rutiere, cu spațiu rezervat și amenajat pentru pietoni, cu iluminare stradală. Ce mai, Nisporeniul va avea un drum nou-nouț, ca în Europa.
Altfel nici că se poate, or schimbarea la față a acestei străzi costă circa cinci milioane de lei, bani care vor ajunge la Nisporeni din Fondul Național Rutier.
”Acești bani trebuiau valorificați încă în anul trecut, dar ni s-a anulat un contract de achiziții. Noi am insistat să ni se ofere suma respectivă în anul curent și, în cele din urmă, am obținut ceea ce ne-am dorit”, a făcut o explicație primarul. Dînsul a subliniat că,grație acestui proiect valoros și important, centrul orașului va fi iar traficul rutier – fluidizat. Noul drum va oferi posibilitatea mașinilor de greutate mare să ocolească străzile centrale ale urbei.
”Sper că cetățenii orașului Nisporeni vor aprecia această investiție și, respectiv, reparația drumului la justa valoare, bucurîndu-se de această realizare frumoasă”, a menționat Grigore Robu.
Bucurie pentru instructorii auto și viitorii șoferi
Începutul lucrărilor de reparație a străzii cu pricina a fost salutat, în mod special, de către Școala auto din oraș. În primul rînd, pentru că instituția este situată chiar în preajma drumului respectiv și, de fiecare dată,atît instructorii auto, cît și elevii lor, se confruntau cu probleme serioase la intrarea și ieșirea cu mașina din curtea școlii.
”Cînd am văzut că începe reparația acestui drum, m-am bucurat foarte tare. În sfîrșit, chinurile noastre se vor termina”, a exclamat Radu Moraru, directorul Școlii auto.”Nu vă pot transmite în ce hal se afla drumul acesta. Cînd timpul era ploios, tot noroiul venea la noi în curte. Eram nevoit să caut oameni, să-i plătesc ca să scoată din ogradă glodul și pămîntul adus de ploi”, povestește directorul, după care adaugă: ”Zilnic, pe aici sînt nevoiți să meargă, prin gropi, nu numai mașinile noastre, dar și foarte multe lume, inclusiv liceeni, locuitorii unui bloc locativ de alături. Așa că această reparație era mai mult decît așteptată de către mulți locuitori ai orașului”.
Acum, cînd lucrările sînt în toi, Radu Moraru speră că și instructorii auto, și viitorii șoferi vor veni cu plăcere la Școala auto, iar localnicii nu vor mai ocoli această stradă ca pe un loc blestemat.
Reamintim că, anterior, în cadrul sondajului realizat de către ziarul ”Expresul” privind investițiile capitale la Nisporeni, o parte din respondenți și-au exprimat doleanța de a fi reabilitate drumurile din oraș. Iată că, primii pași în acest sens, sînt deja făcuți. disclaimer


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *