Fundaţia Comunitară Ungheni anunţă programul de granturi mici

fundatia
Programul de Granturi Mici (PGM), Ediția a XIV-a intitulat Localitatea mea poate fi altfel are drept scop să contribuie la transformarea localitatii in care traim intr-un  oras sau sat cu cetateni activi in comunitate, grijulii și responsabili față de spatiile publice, zonele verzi si resursele energetice, cu  locuitorii in siguranta in situatii de urgenta si  foarte sensibili la nevoile celor aflati in dificultate.
In acest context, programul  Localitatea mea poate fi altfel va incuraja participarea civica in comunitate, va sprijini constientizarea sigurantei cetatenilor in situatii de urgenta si  intelegerea necesitatatii de economisire a resurselor energetice, va contribui la dezvoltarea abilitatilor de colectare diversificativa  a fondurilor pentru realizarea ideilor  de proiecte comunitare inovative, incat  localitatile noastre sa se poata alinia  cu cele europene care au inregistrat progrese in aceste domenii.
PGM Localitatea mea poate fi altfel  mizeaza pe susținerea financiara din partea autoritatilor publice locale, agentilor economici si  tuturor cetatenilor interesati să contribuie la  schimbarea in bine a imaginii orașului sau satului unde ei isi  desfasoara  activitatea.
Acest PGM este susținut de Fondul pentru Tineri din Ungheni  care funcționează sub umbrela Fundaţiei Comunitare Ungheni (FCU).
 
BENEFICIARII  DE GRANTURI
Beneficiarii de granturi pot fi:

  1. ONG-uri, Grupuri de Iniţiativă Civică, Instituţii publice care nu au beneficiat de suport financiar din partea donatorilor interni sau externi pot să depună cereri de finanţare pentru granturi în valoare de pînă la 5 000 lei şi trebuie să aibă o contribuţie de cel puţin 25% din suma solicitată de la Fundaţia Comunitară Ungheni.
  2. ONG-uri, Grupuri de Iniţiativă Civică, Instituţii publice care au implementat deja proiecte cu suport financiar din partea donatorilor interni sau externi pot să depună cereri de finanţare pentru granturi în valoare de până la 10 000 lei şi trebuie să aibă o contribuţie de cel puţin 35% din suma solicitată de la Fundaţia Comunitară Ungheni.
  3. Contribuţia ( parte în numerar şi parte în altă formă – forţă de muncă, materiale etc.) va fi din partea aplicantului/ beneficiarului de granturi, poate fi acordată însă şi/sau din partea autorităţilor publice locale, sectorului privat, cetățenilor, comunităţii.

DOMENIILE FINANŢATE
Granturile vor fi acordate pentru implementarea proiectelor orientate spre susţinerea activităților de educație civica, colectare de fonduri  si voluntariat în comunitate, stimularea procesului de sensibilizare  si constientizare a sigurantei cetatenilor in situatii de urgenta, incurajarea acțiunilor de informare, sensibilizare  si constientizare privind economisirea  resursele energetice si protectia mediului desfăşurate în domeniile educaţie pentru comunitate: civica si  ecologica,  cu condiţia ca activităţile derulate să:

  • Demonstreze încurajarea participarii civice  active în cadrul comunității
  • Aducă beneficii cetatenilor  din comunitate
  • Permită obţinerea unor rezultate clare şi vizibile
  • Aibă un impact pozitiv şi imediat asupra grupurilor ţintă şi comunităţii în ansamblu
  • Ofere posibilităţi de replicare şi durabilitate

CRITERIILE ESENŢIALE DE ELIGIBILITATE
      Criteriile pentru beneficiari:

  • Să fie activi în domeniile indicate
  • Să dispună de potenţial uman şi voluntari
  • Să demonstreze capacitatea de a soluţiona  problemele locale pe domeniile vizate

Criteriile pentru proiect:

  • Să vizeze scopuri realiste care pot fi realizate pe parcursul proiectului
  • Să urmărească soluționarea participativă a problemelor  din comunitate
  • Să nu aibă o durată mai mare de 1,5 luni
  • Costurile administrative să nu depăşească limita de 5% din costurile totale ale proiectului

Nu sunt eligibile pentru finanţare proiectele ce presupun:

  • Activităţi generatoare de profit
  • Construcţii/reconstrucţii/ ample lucrări de amenajare a teritoriului
  • Activităţi cu caracter religios
  • Activităţi cu caracter politic

Formularele şi Ghidul Programului de Granturi Mici pe suport de hârtie sau în  versiune electronică pot fi solicitate la adresa: str. Naţională 7, bir.501, or. Ungheni. Tel/fax: 236 2 53 09; e-mail: fc_ungheni@yahoo.com..
Propunerile de proiect se depun la sediul Fundaţiei  Comunitare Ungheni (str. Naţională 7, bir.501, or. Ungheni),        în perioada  18 martie – 04 aprilie 2016.
Data limită de depunere a proiectelor: 04 aprilie 2016, ora 16.00.
Luni,  21  martie 2016, ora 14.00, la Centrul de Informare pentru Cetățeni / parterul  Primăriei oraşului Ungheni/  se va desfăşura  Sesiunea de informare privind  specificul şi condiţiile Programului  de Granturi Mici, Ediția a XIV-a, Sunt invitaţi toţi cei interesați de  acest Program de Granturi Mici al Fundaţiei Comunitare Ungheni susținut de Fondul pentru Tineri din Ungheni.
Persoana de contact: Oxana CIOBANU: 0236 25309; e-mail: fc_ungheni@yahoo.com.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *