Focaccia cu ciuperci (de post)
Ingrediente:
Pentru aluat: 250 g făină albă, 1 lingură ulei de măsline, 150 ml apă călduță, 1/2 linguriță zahăr, 1 linguriță sare, 1 linguriță drojdie uscată.
Pentru umplutură: 3-4 căței de usturoi, 2-3 linguri ulei de măsline aromat cu busuioc, ciuperci (preferabil de pădure), sare și piper, fulgi de ardei iute, pătrunjel.
Mod de preparare:
Într-un castron amestecăm făina cu drojdia uscată, cu zahărul și sarea. Adăugăm apa și uleiul și frămîntăm un aluat omogen, moale, dar nelipicios. Punem aluatul într-o tavă unsă cu ulei și îl întindem bine cu mîna. Repartizăm uniform deasupra usturoiul pisat, amestecat cu sare și uleiul de măsline aromat cu busuioc. Punem și ciupercile, sărăm și piperăm după gust și lăsăm să se odihnească puțin la loc calduț. Dăm la cuptor la foc mediu pentru vreo jumătate de oră, pînă marginile se rumenesc ușor.
Se lasă să se răcorească, presărăm puțin pătrunjel și fulgi de ardei iute.
Lasă un răspuns