Prinși în „Hora mare” împreună cu dansatorii Colegiului Național de Coregrafie din Chișinău

Imagine simbol: moldovenii.md

Imagine simbol: moldovenii.md
Imagine simbol: moldovenii.md

În weekend-ul trecut, în zilele de 23-24 ianuarie curent, membrii Ansamblului de dans popular „Struguraș”, de la Palatul de Cultură, au avut parte de o dublă experiență. În primul rînd, au avut ocazia de a asista la o adevărată lecție de balet oferită de elevii Colegiului Național de Coregrafie din Chișinău. Apoi, cu toată pasiunea unghenenilor, au arătat celor de la Chișinău cum se dansează pe la Ungheni. Alături de Nina Pricladova, coregraful ansamblului, tinerii artiști din Ungheni au participat la un șir de lecții demonstrative și chiar au reușit să uimească gazdele prin profesionalismul de care dau dovadă.
Ideea acestui schimb de experiență îi aparține directorului Colegiului Național de Coregrafie, Iurie Gorșcov. Acesta a fost impresionat de prestația extraordinară a „Struguraș”-ului, din cadrul spectacolului „Noi suntem de la Ungheni”, desfășurat la 28 octombrie, anul trecut, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”.
Directorul Iurie Gorșcov a fost sigur că tinerii au ce învăța unii de la alții. Astfel, dansatorii de la Ungheni au primit în dar coregrafia dansului „Hora mare”. La rîndul lor, elevii de la colegiu au primit drept cadou coregrafia dansului „Hora în bătăi”, de care au fost atît de impresionați la marele concert din Chișinău. Ce au reușit să învețe și unii și alții urmează să vedem în cadrul spectacolului dedicat celor 70 de ani de activitate al Ansamblului de muzică și dans popular „Struguraș”, care se anunță a fi o petrecere de proporții.
La despărțire, Iurie Gorșcov nu a ezitat să întrebe dansatorii noștri despre impresiile primite, la care aceștia au răspuns într-un glas că vor să revină în sălile de dans ale colegiului pentru noi colaborări. Dansatori mai mari au fost interesați de admiterea la cursurile instituției, unde deja își fac studiile cîțiva învățăcei ai Palatui de Cultură, printre care și Andrei Cozariuc, membru al ansamblului „Struguraș”.
„A fost o ocazie deosebită de a arăta copiilor mei ce este dansul academic predat de maeștri în artă. Însă cel mai important a fost pentru ei să afle că munca lor este cu adevărat apreciată și lăudată de cei ce posedă studii speciale și o vastă experiență artistică interpretativă”, spune Nina Pricladova.
„Ne bucurăm enorm de mult de rezultatele Ansamblului „Struguraș” și de acest schimb de experiență prețios. Talentul tinerilor dansatori ungheneni, care practică dansul la nivel de amatori, este apreciat de marii profesioniști în ale dansului popular, iar acest lucru reprezintă cea mai mare recunoștință pentru eforturile depuse”, a declarat Tatiana Costei, director-interimar al Palatului de Cultură.
Sursa: ungheni.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *