Cum să alegi și să crești panseluțele

Panseluțele

Panseluțele
Panseluțele

Panseluțele sînt flori care rezistă pe timp de iarnă, dar ele nu sînt deloc atractive în mijlocul celor mai friguroase ierni. De fapt, ele pot arăta de-a dreptul jalnic atunci cînd nu sînt îngropate în zăpadă. Totuși, își refac forțele, iar, dacă au stat în pămînt încă din toamnă, vor fi mai robuste.
Panseluțele pe timpul iernii
Plantați-le cît de devreme se poate. Cu cît stau mai de mult în pămînt, cu atît vor rezista frigului mai bine. Aceasta înseamnă să le plantați, dacă se poate, în septembrie. Alegeți plante sănătoase. Acestea se adaptează mai repede după plantare și își cresc sistemul de rădăcini rapid, ceea ce este important pentru a rezista iernii. Alegeți varietăți rezistente. În general, cele cu flori de mărime medie rezistă mai bine decît cele cu flori mari, cu mici excepții.
Asigurați o scurgere bună. Panseluțele sînt sensibile la solul saturat cu apă. Se știe că rezistă peste iarnă cu succes, dacă ați scurs apa în exces din sol, pe măsură ce zăpada și gheața încep să se topească.
Amestecarea panseluțelor cu alte flori
O tehnică ce cîștigă teren este plantarea bulbilor de primăvară toamna. Bulbii vor crește, vor înflori, ca de obicei, primăvara, iar cînd celelalte flori din grădină se vor usca, panseluțele vor începe să înflorească, oferind pete de culoare printre frunze. Este o metodă foarte bună de a obține mai multă culoare pentru grădină, pînă cînd vine timpul să plantați florile anuale de vară.
Cum se cresc panseluțele
Nu sînt greu de crescut. Solul bun, umezeala moderată și puțin soare vă vor oferi rezultatele dorite. Ceea ce nu tolerează panseluțele sînt căldura și umezeala, de aceea ele prosperă toamna și primăvara, cînd e mai răcoare și mai puțină umezeală.
Plantați-le la distanța de 15-20 cm una de alta. Pot fi folosite ca și borduri. Ele se comportă bine, dacă le rupeți, o dată la cîteva zile, florile ofilite și fructele (capsulele mici și verzi ce conțin semințe) care se formează. Acest lucru va revigora planta și aceasta va continua să înflorească. Un sol fertil va asigura flori mai viguroase.
Dăunătorii nu sînt o problemă mare la aceste plante. Căldura face panseluțele să se înmoaie și să piardă florile. Cînd vine vara, scoateți panseluțele din pămînt și faceți loc florilor de vară. Panseluțele pot crește și în ghiveci, și înfloresc din noiembrie pînă în aprilie.
Cum cumpărăm panseluțele
Panseluțele sănătoase sînt compacte, fără frunze îngălbenite și ar trebui să aiba mai puține flori fiind încă tinere.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *