Un război nedeclarat fără învinși și învingători
Nemulțumiri la început de an. Centrul de Servicii Prietenoase Tinerilor (CSPT) ”Vita – Longa” din Călărași, care își avea sediul, pînă nu demult, în incinta Spitalului raional, a fost nevoit să treacă într-un alt spațiu, la Centrul de Sănătate, sub egida căruia și se află. Nu asta e nemulțumirea. Nemulțumirea e că spațiul oferit e de aproape trei ori mai mic decît cel anterior.
”Vita-Longa” a fost nevoită să treacă în noul sediu dintr-un motiv banal: lipsa agentului termic. Cică, era defectă centrala și, pentru reparația ei, era nevoie de 6-7 mii lei.
”Am apelat după ajutor la Nicolae Lupu, directorul Centrului de Sănătate, pentru a transfera acești bani.
Nu au fost transferați”, povestește Carolina Trigub, coordonatoarea CSPT.
Fiind tot mai frig, era imposibilă activitatea Centrului ”Vita-Longa” în acele spații, astfel că, Carolina Trigub a venit cu o nouă solicitare: ca CSPT să fie transferat în incinta Centrului de Sănătate Călărași. Zis și făcut. Dar… Aici i s-a oferit un spațiu de aproximativ 50 de metri pătrați, în comparație cu 180, cît avea în vechiul sediu. ”Îmi pare că așa și vom rămîne, fără un spațiu suficient, deși ni s-a promis unul mai mare”, se indignează Carolina Trigub.
Mai mult ca atît, dînsa susține că Nicolae Lupu nu a vrut-o la conducerea CSPT de la bun început. ”Nu știu care este cauza. Probabil, nu sînt o persoană din domeniul medicinei și el nu mă poate manipula așa cum vrea… sau că am cunoștințe juridice…”, spune.
Din lipsă de spațiu, nu putem vorbi despre toate argumentele aduse de Carolina Trigub în acest sens.
În altă ordine de idei, ne-a spus că, de cînd a preluat coordonarea Centrului, de aproximativ trei ani, lucrurile s-au schimbat în bine aici, iar activitatea s-a diversificat.
Potrivit dînsei, a format o echipă de voluntari, organizează diferite activități, aici lucrează o echipă de medici profesioniști – pentru tinerii cu vîrsta de 16-24 de ani. A făcut publicitate Centrului, au fost încheiate acorduri de colaborare cu cei ce lucrează cu adolescenții în situații de risc. ”Doi ani la rînd am luat premiul mare la Gala premiilor în domeniul tineret și sport, organizată de Consiliul raional Călărași, dovadă că noi chiar muncim”, a accentuat Carolina Trigub, după care a mai făcut o remarcă: ”Am obosit să lupt. Vreau să rămîn la Centru doar în calitate de psiholog, dar voluntarii nu sînt de acord. Ei știu că, în acest caz, nu vor avea un coordonator care să-i îndrume”.
La rîndul său, Nicolae Lupu respinge toate acuzațiile. Mai mult ca atît, dînsul afirmă că a ajutat-o în permanență și a susținut-o atunci cînd a fost vorba de dezvoltarea Centrului. ”Eu, ca șef, trebuie să țin sub control toată activitatea Centrului, iar ea, probabil, nu-și dorește acest lucru”, a explicat Nicolae Lupu. Potrivit lui, conform legislației, la conducerea CSPT ar trebui să fie un medic ginecolog, dar, deoarece nu a fost nici unul disponibil, a fost numită Carolina Trigub. ”De fapt, pe mine, pînă la urmă, mă interesează să se facă lucrul calitativ, indiferent din ce domeniu este conducătorul. Dar, dacă dînsa are un caracter atît de dificil și nu se poate înțelege cu personalul, voi fi nevoit să iau măsuri. Îmi pare rău de afirmațiile pe care le face, mai ales că noi chiar avem planuri în privința dezvoltării Centrului respectiv, dorim să creăm condiții cît mai bune pentru activitate”, a mai spus Nicolae Lupu.
Lasă un răspuns