O nouă doză de umor de la Grigore Drăgan

Grigore DraganEpigramistul din Nisporeni, apreciat în toată republica, dar și peste hotare, membru al Uniunii scriitorilor din Republica Moldova, se pregătește de o aniversare. În stilu-i specific, pus mereu pe glume, ne-a spus că va împlini, în luna februarie, ”20 de ani de cînd a atins vîrsta de 45 de ani”.
Se vede că nimic nu-l poate împiedica să meargă înainte, să rîdă, să arate lumii întregi că viața, totuși, e frumoasă, dacă știi cum s-o iei. Fiți de acord, are un umor aparte și o inteligență deosebită.
Cu prilejul aniversării sale, care se apropie vertiginos, și-a pus în gînd să-și delecteze admiratorii cu o nouă doză de umor. Acesta se va reflect în cîteva sute de epigrame, înmănuncheate într-o nouă carte, a opta la număr.
Deși, inițial, a preferat să nu vorbească despre planurile sale de creație, totuși,  pentru ”Expresul”, s-a scăpat cu vorba. A mărturisit că muncește, în prezent, la noul său volum, care urmează să vadă lumina tiparului pînă la finele lunii februarie. ”E un an aniversar pentru mine și, cu această ocazie, pregătesc o antologie a creației mele”, a explicat dînsul motivul care l-a făcut  să nu se mai dezlipească de masa de scris. Va fi un adevărat cadou atît pentru epigramist, cît și pentru admiratorii săi, care sunt foarte mulți la număr.
Ce-i drept, Grigore Drăgan a recunoscut că, deși, practic, e pe ultima sută de metri și a pus cam totul la punct, nu se poate decide asupra titlului. Și-a notat, pînă în prezent,  peste 100 de variante, dar, deocamdată, nu știe pe care s-o aleagă. ”Titlul este o prezentare a cărții, el trebuie să incite cititorul și, dacă nu este ales bine, atunci are de suferit toată cartea. De aceea e mai greu să-l stabilesc”, a explicat dînsul. Mai mult ca atît, a solicitat și ajutorul sau, mai bine zis, părerea echipei care muncește la ”Expresul”.
”Consider că din afară lucrurile se văd mai bine și, cine știe, poate că îmi veți da varianta ideală”, a făcut o remarcă epigramistul nisporenean.
De notat că noua sa carte va număra circa 200 de pagini. Aici se va regăsi cam a cincea parte din tot ce a creat dînsul de-a lungul vieții sale.
Reamintim cea de-a șaptea carte semnată de Grigore Drăgan a fost lansată la finele anului 2011 și se numește ”Sfaturi necesare pentru mic și mare”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *