De sărbători le-au făcut viața mai bună

Imagine simbol: bucurestifm.ro

Imagine simbol: bucurestifm.ro
Imagine simbol: bucurestifm.ro

Acțiunile caritabile au fost și sînt la ordinea zilei la Nisporeni. De sărbători, mai multe familii care se află în suferință și nevoi au avut parte de sprijin și alinare.
Buni nu doar la stins incendii
Fă ca noi, fă mai bine decît noi. Anume acest mesaj a decis să-l transmită nisporenenilor efectivul Secției Situații Excepționale Nisporeni, în ajunul Sf. Vasile. Pompierii și salvatorii de aici au inițiat o acțiune de caritate pentru o familie aflată la limita sărăciei din Nisporeni.
Tatiana și Natalia Șaptesate, două femei, mamă și fiică, locuiesc într-o casă care stă să se prăbușească. După ce au văzut condițiile în care trăiesc cele două femei, în cadrul campaniei de informare a populației despre riscurile de producere a incendiilor în perioada rece a anului, au decis: trebuie ajutate.
După ce au văzut condițiile în care trăiesc cele două femei, au decis: trebuie ajutate.
”Colegii mei s-au îngrozit de cele văzute: ambele femei sînt bolnave, nu aveau nici de mîncare și nici lemne de foc”, povestește Igor Lazăr, șeful Secției Situații Excepționale Nisporeni, după care continuă: ”Am decis imediat să adunăm ce are fiecare acasă să le ajutăm. Am anunțat, totodată, autoritățile despre starea critică în care se află femeile”.
În altă ordine de idei, Igor Lazăr, a comunicat pentru ”Expresul” că, în paralel cu activitatea de informare a populației despre riscurile de producere a incendiilor, pompierii și salvatorii vor crea o bază de date a familiilor social-vulnerabile din raion, iar ulterior vor anunța autoritățile locale despre acestea. Totodată, a dat de înțeles că vor mai întreprinde acțiuni similare de caritate, în speranța că exemplul lor va fi urmat și de alții.
Tinerii voluntari în rol de Moș Crăciun
Membrii familiilor lui Nicolae Butnari și, respectiv, Anei Ciortan din Nisporeni s-au trezit, la ușa lor, cu un grup de tineri volunari tot din Nisporeni, care au decis să preia rolul lui Moș Crăciun și să le aducă daruri. Din desaga lor au scos pentru cele două familii care luptă, zi de zi, cu greutățile vieții, produse alimentare, hăinuțe pentru copii și rechizite, dar și alte lucruri necesare pentru ei.
Potrivit Tamarei Ceaicovschi, tînără voluntară, darurile au fost achiziționate din banii adunați anterior, în cadrul unor activități caritabile organizate de voluntari. Este vorba de 2000de lei. ”Am decis să ajutăm anume aceste familii, căci știam cum trăiesc. Cu adevărat, au nevoie de ajutorul nostru”, a explicat tînăra voluntară.
În plus, au fost solidari cu voluntarii din Nisporeni și tineri din Chișinău, care au venit cu o donație de haine pentru familiile respective. Alături le-a fost și primarul de Nisporeni, Grigore Robu, care a donat o sumă de bani în acest scop.
Tamara Ceaicovschi a dat asigurări că vor urma și alte acțiuni de acest gen.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *