Vor duce un mod de viață mai sănătos

În fotografia: Sala de volei și baschet de la Vălcineț
În fotografia: Sala de volei și baschet de la Vălcineț

Complexul turistic sportiv din Vălcineț este gata să-și primească amatorii sportului. Lucrările de construcție au fost finalizate, fapt confirmat oficial pe 27 noiembrie.
”Lucrările s-au făcut calitativ, comisia de recepție a rămas satisfăcută de rezultatul final”, ne-a spus primarul Alexandru Curmei, după care a adăugat: ”Urmează dotarea cu mobilier și utilaj sportiv”.
Doritorii de a face sport vor trebui să achite un abonament lunar, costul căruia va fi decis de consiliul local. Banii acumulați vor fi utilizați pentru dezvoltarea serviciilor complexului respectiv. Totodată, vor fi prevăzute resurse pentru întreținerea centrului și în bugetul local. Tot primăria va salariza personalul. ”Avem tineri în sat cu studii în domeniu, care sînt dispuși să lucreze aici”, a accentuat primarul.
Unele secții, cum ar fi de volei sau baschet, deja pot fi deschise, mai ales că, în scurt timp, va fi începută încălzirea încăpreilor. ”De serviciile acestui centru vor putea beneficia nu doar copiii și tinerii, dar oricine dorește, indiferent de vîrstă. Chiar și cei din satele vecine vor veni să se antreneze la noi”, a punctat Alexandru Curmei.
Satul Vălcineț are o populație de peste cinci mii de locuitori, iar, după părerea primarului, toate satele mari ar trebui să aibă cîte un complex sportiv. ”Trebuie de făcut cît mai multe lucruri frumoase la sat, ca să-i atragem pe tineri acasă. În plus, sportul este și un mod sănătos de viață”, a mai făcut o remarcă Alexandru Curmei.
Pentru a asigura cu cazare eventualii turiști, primăria Vălcineț are intenția să repare un bloc din apropierea complexului sportiv pentru a-l transforma, ulterior, într-un minihotel. În acest scop, se dorește atragerea investițiilor din exterior, dar și utilizarea unor fonduri locale. ”Un hotel va oferi oaspeților, turiștilor ocazia să petreacă mai mult timp în această zonă, vizitînd și alte obiective turistice”, se arată într-un comunicat al Agenției de Dezvoltare Regională Centru, cea care a și contribuit esențial la implementarea Proiectului ”Construcția complexului turistic sportiv din satul Vălcineț, raionul Călărași” din Fondul Național de Dezvoltare Regională, cu contribuția Consiliului raional Călărași și a primăriei Vălcineț. Valoarea totală a proiectului a fost de peste șapte milioane lei. Primarul spune că este gata să vină cu o contribuție proprie și pentru investițiile ce urmează să se facă pe viitor și în alte proiecte importante pentru sat.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *