Rîul Bîc și apa din Temeleuți

Imagine simbol: jc.md

Imagine simbol: jc.md
Imagine simbol: jc.md

Chiar dacă anume la Temeleuți există izvoare de unde-și pornește apele rîul Bîc, sătenii abia acum vor beneficia de apă potabilă în mod centralizat. Construcția apeductului, din care se vor alimenta 280 gospodării, 8 agenți economici, instituțiile publice din localitate a fost finalizată. Urmează ca lucrările să fie recepționate de o comisie specială, să fie stabilit tariful la apă și… gata! Oamenii vor avea apă de calitate în robinete.
Asta, cu condiția ca rîul Bîc să le-o ofere. Cum vor avea grijă de Bîc, așa și Bîcul îi va răsplăti.
Recent, la Temeleuți a avut loc o ședință a Consiliul de Bazin Bîc, la care s-a discutat despre problemele existente în bazinul rîului Bîc. Poluarea încă e mare, iar soluția ar fi construcția unui sistem de canalizare și a unei stații de epurare.
Un proiect în acest sens este deja în derulare, fiind construite 13 km din rețeaua de canalizare. Vor mai fi construiți alți trei kilometri, stația de epurare a apei uzate, dar și două stații de pompare, pînă în vara anului 2016. Costul proiectului e de peste nouă milioane de lei, bani oferiți din Fondul Ecologic Național.
Ar putea, însă, exista o problemă. ”Probabil, mulți nu vor dori să se conecteze la rețelele de canalizare, iar în consecință, nu va putea funcționa nici stația de epurare, pentru care este nevoie de un anumit volum de ape uzate”, a explicat Eduard Ungureanu, directorul interimar al Agenției de Dezvoltare Regională Centru.
Și Zinaida Țurcanu, primarul de Temeleuți, și-a exprimat temerea că oamenii nu vor dori să se conecteze la sistemul de canalizare, dar a dat asigurări că va face tot posibilul să-i convingă că e necesar.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *