De ce trebuie să faci patul în fiecare zi

Imagine simbol: casepractice.ro
Imagine simbol: casepractice.ro

Aranjarea patului îl ține mai multă vreme curat. Dacă vei aranja frumos patul, eventual vei scutura cearșaful și vei bate pernele, apoi vei aranja frumos cuvertura, vei ține așternuturile proaspete mai multă vreme, pentru că vei elimina o parte din praf. Astfel vei ține la distanță și praful din cameră.
Începi ziua cu dreptul. Este un excelent sentiment cînd îți faci patul dimineața. Ai o senzație bună și tonică de zi nouă, care începe. În plus, este foarte plăcut să găsești ordine în dormitor cînd te întorci acasă. Psihologii spun că simplul gest de a face patul dimineața este echivalentul unui efect de domino pentru toată ziua, în sensul că vei face lucruri bune, organizate și cu eficiență maximă.
Faci mișcare. Să-ți faci patul, temeinic (scuturat, deschis geamul, aranjat), dimineața înseamnă cel mult cinci minute. Dar, dacă faci toate astea ca la carte, atunci e ca și cum ai face cinci minute de mișcare, la prima oră, ceea ce este excepțional și foarte sănătos.
Vei dormi mai bine. Este probat. Cine are un dormitor ordonat, un pat curat și așternuturi scuturate și aranjate, doarme mai bine și este mai sănătos. Cei care au obiceiul să-și facă patul dimineața suferă în mult mai mică măsură de insomnii și au un somn mai bun.
Ordine în cameră. În dormitor nu este foarte greu să păstrezi ordine, dar totul depinde de pat și de modul în care acesta arată, pentru că este piesa esențială din cameră.
Dacă patul e în ordine, o să fie ordine și în dormitor. Mai mult, dacă patul e în ordine, o să-ți fie foarte greu să lași haine împrăștiate. Cine face dezordine într-o cameră ordonoată?


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *