Culorile dormitorului tău – Casa Ta

Culorile dormitorului tăuÎți dorești să reamenajezi dormitorul sau doar să-i dai o notă vizuală diferită? Zugrăvirea pereților poate fi un truc foarte folositor, mai ales că nu ocupă mult timp și nici nu implică o desfășurare prea mare de forțe. De asemenea, armonizarea unor noi accesorii cu vechile obiecte de mobilier poate fi un real succes.
Totuși, înainte să alegi o culoare predominantă și să vezi cu ce alte nuanțe poate crea atmosfera pe care ți-o dorești, hai să analizăm ce transmite fiecare culoare în parte. Cromatica este foarte importantă pentru psihicul uman, așa că iată ce poți alege în funcție de lumina naturală, dar și de preferințele tale:
Roșu – este o culoare care transmite putere și pasiune, fiind o nuanță caldă și foarte vibrantă. Este recomandată dormitoarelor mari, cele de dimensiuni reduse riscînd să pară și mai mici din cauza excesului de culori puternice sau închise. Pentru un somn odihnitor, psihologii recomandă să nu abuzăm, totuși, de roșu în dormitor și să-l folosim doar în calitate de accent chromatic (draperii, pernuțe decorative, covorașe).
Verde – este cea mai liniștitoare culoare. Se spune că, dacă petreci timp într-o încăpere cu nuanțe predominante de verde, începi să te simți mai relaxat și liniștit.
Albastru – te îmbie la o stare generală de liniște și calm, mai ales dacă vorbim despre  bleu. Este o culoare ce poate fi folosită perfect, indiferent de dimensiunile încăperii, fiind în armonie cu lumina naturală din timpul zilei.
Mov – este o culoare îndrăzneață, ce emană creativitate și originalitate. Te poți juca destul de mult cu nuanțele de violet, astfel încît să-ți creezi o cameră diferită prin notele de eleganță pe care le poți materializa cu ajutorul propriei imaginații.
Iată și criteriile după care alegem corect culoarea dormitorului:
1. Dimensiunea. Pentru camerele mici, cu tavane joase, se recomandă folosirea culorilor deschise. Nuanțele închise vor intuneca si micșora dormitorul.
2. Lumina naturală. Dacă încăperea este bine luminată de razele soarelui, puteți folosi nuanțe din gama de culori reci: albastru, gri, verde etc.
3. Arhitectura și designul dormitorului. Folosiți jocul culorilor contrastante pentru a sublinia și a scoate în evidență diferite forme de relief din dormitor. Pentru a masca unele defecte, specialiștii sugerează folosirea în acele zone a nuanțelor neutre.
Alege culoarea care te definește, utilizeaz-o inteligent și transformă o simplă încăpere într-o oază de liniște și confort.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *