Atacată de cîinii nepotului ei

Imagine simbol: www.bzc.ro

Imagine simbol: www.bzc.ro
Imagine simbol: www.bzc.ro

Un film de groază s-a derulat, săptămîna trecută, la Nisporeni. Ar fi fost bine să nu fi fost adevărat, dar…
În dimineața zilei de 11 decembrie, o bătrînă în vîrstă de 77 de ani a fost atacată, pe neprins de veste, de doi cîini de luptă, de rasa Pitbull, care îi aparțineau nepotului ei.
Cîinii se aflau într-o parte a curții, îngrădită cu un gard din plasă metalică. În acea zi, au reușit să-și facă loc pe sub gard și au atacat-o pe bătrîna, care trebăluia prin ogradă. Au doborît-o la pămînt cît ai clipi din ochi, înfigîndu-și colții ascuțiți în corpul ei.
Cineva dintre vecini a alertat imediat poliția. În cîteva minute, polițiștii era deja la poarta femeii.
Au trăit și ei clipe de groază. Cîinii s-au repezit și înspre ei. Unica soluție a fost să-și scoată pistoalele și să tragă. Au trebuit să efectueze peste zece împușcături, ca să-i doboare la pămînt pe cei doi patrupezi, o femelă și un mascul, care parcă turbaseră în acele momente.
”Tabloul era îngrozitor și nu oricare bărbat ar fi dat dovadă de atîta curaj de cît au demonstrat bravii noștri polițiști: Ion Prodan, ofițer de poliție al Postului de patrulare Ciorești, și Vitalie Cataraga, polițist- șofer”, a declarat pentru ”Expresul” Gheorghe Bargan, șeful Secției securitate publică a Inspectoratului de Poliție Nisporeni. Ce-i drept, dînsul a recunoscut că pînă și ei au tras o sperietură zdravănă cînd au văzut acele fiare făcîndu-și vînt spre ei.
Totuși, au reușit să-și îndeplinească misiunea. Bătrîna a fost transportată la spital, fiind internată în secția de reanimare. După cum afirmă medicii, starea ei este critică.
După ce situația a revenit la normalitate, oamenii legii au stabilit că proprietarul animalelor este un tînăr de 30 de ani, care a declarat că are o pasiune aparte pentru cîini și, în mod special, pentru pitbulli. Nu s-a gîndit nici pentru o clipă ce ar putea ieși din această pasiune a sa. I-a adus la bunica, pentru că aici exista mai mult spațiu. În plus, a crezut că ei îi vor păzi casa, astfel ca bunica lui să se simtă în siguranță. A îngrădit locul în care se aflau cîinii cu un gard cu  înlățimea de 1,5 metri și, cică, îi vizita de două ori pe zi, aducîndu-le hrana necesară.
Tînărul a mai spus că acești cîini nu au demonstrat niciodată vreun semn de agresivitate.
Deși se declară nevinovat, el are toate șansele să plătească scump pentru pasiunea sa. Potrivit lui Gheorghe Bargan, urmează să fie stabilite toate circumstanțele acestui caz, după care va fi dat verdictul.
Totodată, va fi efectuată expertiza de laborator a celor două cadavre, ca nu cumva cîinii să fi avut rabie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *