Glume de prost gust sau bătrîni amăgiți

În fotografie: Astfel de anunțuri au fost afișate în tot satul Petrești

În fotografie: Astfel de anunțuri au fost afișate în tot satul Petrești
În fotografie: Astfel de anunțuri au fost afișate în tot satul Petrești

Pe data de 29 octombrie, pe panoul informativ al Primăriei Petrești a apărut un anunț cu următorul conținut: ”Vă aducem la cunoștință că, începînd cu data de 29 noiembrie, ora 8.00, toți locuitorii satului Petrești care au familii de la 2 copii în sus vor primi gratuit cîte 1 metru cub de lemn și 500 kg de cărbune.
Lemnele și cărbunii se află la Primăria Petrești. Transportul e gratis.
Pentru aceasta e nevoie să vă adresați cu buletinul direct la primarul satului Petrești Serghei Gorea”. Am păstrat ortografia anunțului.
Mare a fost mirarea primarului. Nu știa nimic despre aceasta. ”În timp ce veneam la serviciu, am fost telefonat de către contabilă, care m-a întrebat de anunț. I-am răspuns că nu știu despre ce este vorba”, povestește dînsul. Cînd a ajuns la primărie, nu i-a venit să creadă ochilor ce a citit. Se pare că cineva a dorit să facă o glumă. Probabil, a afișat anunțul cu pricina în fapt de seară, pe 28 octombrie. A afișat astfel de anunțuri în tot satul.
”Este un gest iresponsabil, necugetat. Ceea ce au reușit aceste persoane este doar că și-au bătut joc de oameni, de consătenii lor”, a punctat Serghei Gorea. Mulți petreșteni, creduli, au pornit spre primărie. E trist că printre ei au fost mulți bătrîni. Unii au venit din alt capăt al satului, parcurgînd kilometri întregi pînă la primărie. Au venit și tineri cu mulți copii. Pe lîngă faptul că au pierdut timpul în van, ei s-au simțit mințiți și batjocoriți.
”Îmi pare rău de acești oameni necăjiți care au fost trași pe sfoară de niște inși fără Dumenzeu. Să fi văzut cum veneau oamenii, cu speranța că vor primi ceea ce li s-a promis. Eu nu am putut decît să le explic, cu rușine, că cineva a încercat să-mi facă mie rău, dar le-au făcut lor”, a mai spus primarul.
În aceeași ordine de idei, dînsul a specificat că toate anunțurile primăriei sînt semnate de el și ștampilate. Doar în acestea ar trebui să aibă încredere oameni.
Fiind întrebat dacă nu cumva suspectează pe cineva de această glumă de prost gust, Serghei Gorea a răspuns următoarele: ”În primul meu mandat nu am avut parte de asemenea ”surprize”. Acum, iată, apar. Primele mizerii de acest gen le-am observat în campania electorală. Nu exclud că autorii sînt aceiași – foști contracandidați de ai mei. S-ar putea să fie și unii aciuați în consiliul local”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *