Vor oraș în care să vrei să revii

Orașul Călărași Imagine: photos.casata.md
Orașul Călărași Imagine: photos.casata.md
Orașul Călărași
Imagine: photos.casata.md

Vor cît mai multe spații verzi, parcuri, terenuri de joacă pentru copii, iluminare stradală, cantine sociale, adăposturi pentru cîini vagabonzi, coșuri de gunoi, cărți în bibliotecă, librării, parcări, veceuri publice ecologice, telefoane publice gratuite… Dar cel mai mult își doresc schimbarea mentalității oamenilor.
Dorințele aparțin tinerilor călărășeni, care și-au făcut vocea auzită prin eseuri cu tema: ”Ce schimbare ai face în orașul tău în următorii cinci ani?”.
”Este un concurs pentru tinerii care vor să devină membri ai Consiliului local pentru tineri”, a explicat Valentina Stratan, specialist în problemele tineretului și sportului la Primăria Călărași.
Au acceptat provocarea peste 20 de tineri, cei care vor să facă o schimbare în orașul lor, cei cărora le pasă de viitorul orașului lor, cei care, după studii, vor să revină acasă, la Călărași.
”Pentru unii dintre noi este foarte ușor să spunem ,,Nu știu” sau „Nu pot” . Puțini încearcă să spere, să zică „Eu pot !”. În următorii cinci ani, împreună cu ceilalți colegi și oameni interesați, voi lansa ideea creării unui oraș în care să vrei să te reîntorci, a unui oraș cu care să te mîndrești”, a scris, în eseul ei, Olga Stahovschi, elevă la Liceul ”Mihail Sadoveanu”. Colegul ei, Petru Olevschi, menționează în eseul său: ”Avem probleme foarte mari în oraș. Sper că acest Consiliu Local al Tinerilor (CLT) va realiza lucruri grandioase, pentru ca fiecare locuitor să afirme: Da, eu chiar mă simt bine în acest oraș”. Totodată, el a venit și cu un îndemn către concitadinii săi: ”Să contribuim cu toții, pentru că împreună se fac lucruri mari!”.
Cei care și-au prezentat eseurile vor deveni din start membri ai CLT. La acest sfîrșit de săptămînă, ei vor beneficia de primele instruiri în domeniul liderismului, voluntariatului, lucrului în echipă, scrierii de proiecte, fiind inițiați în toate acestea de voluntari ai Corpului Păcii și reprezentanți USAID.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *