Crudul adevăr al vieții…

Ala MutilicaCe nu te omoară te întărește. Poate, fiecare dintre noi, scumpi cititori, ar trebui să-și urmeze slujba visurilor, indiferent de cît de mic este salariul. Dacă te simti neîmplinit în carieră, poate este din cauza că această cale nu are nimic în comun cu pasiunea ta? Cred că este timpul să te oprești din alergat și să alegi o direcție nouă.
Banii, indiscutabil, sînt niște unelte foarte puternice. Ei pot construi imperii și să doboare împărății. Ei fac ca unele visuri să devină realitate și sfărîmă altele. Îi fac pe unii să fie fericiți și pe alții să se simtă mizerabil.
Deoarece locurile de muncă sînt puține, majoritatea sîntem forțați să mergem la slujbe nesuferite, deoarece avem nevoie de bani. Poți să-ți imaginezi cum e să te trezești în fiecare dimineață, de luni pîna vineri, și să mergi la serviciu, de la 8 dimineața pînă la 6 seara, îndurînd ore stresante de muncă? Muncind opt ore pe zi, cinci zile pe săptămînă, te va face, la un moment dat, să te simți ultimul om de pe pămînt.
Dar vorba lui Paulo Coelho: ”Cînd îți dorești ceva cu adevărat, tot universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău”.
Așa că, scumpii mei, alegerea vă aparține. Nu încetați niciodată să gîndiți cu inima, fiindcă, indiferent cine sîntem sau ce sîntem, indiferent de speranţe, de vise şi împliniri, de succese şi înfrîngeri, undeva, pe drumul sinuos al vieţii, ne aşteaptă succesul.
”O fată se văita tatălui său că nimic nu-i ieșea bine. Nu știa cum să facă să progreseze și se considera învinsă. Avea impresia că, de fiecare dată cînd rezolva o problemă, apărea alta. Tatăl său, un bucătar, a adus-o la serviciu cu el. A luat trei oale și le-a pus cu apă la fiert. Cînd a început să fiarbă apa, a pus morcovi în una dintre ele, ouă în alta și în ultima – niște cafea. Le-a lăsat să fiarbă fără să spună un cuvînt.
Fata aștepta cu nerabdare, întrebîndu-se ce vroia să facă tatăl ei. După 20 de minute, tatăl a stins focul. A scos ouale într-un castron, a scos morcovii într-o farfurie și, la sfîrșit, a pus cafeaua într-o ceașcă. I-a spus să atingă morcovii. Ea i-a atins și a observat că sînt moi. Apoi i-a cerut să ia un ou. Atunci ea a observat că e foarte tare. La final, i-a cerut să guste din cafea. Surprinsă și intrigată, l-a întrebat pe tatal său: ”Ce semnificație au toatea astea, tată?”. Tata i-a explicat că cele trei elemente au înfruntat aceeași adversitate: apa fiartă. Doar că au reacționat complet diferit. Morcovii s-au înmuiat și au devenit ușor de sfărîmat. Ouăle au devenit foarte dure. În schimb, cafeaua a schimbat apa.
”Care din aceste elemente te crezi tu?” si-a intrebat fata. ”Ești un morcov, care pare tare, dar, cînd fatalitatea și durerea te ating, te înmoi și îți pierzi tăria? Ești un ou care începe cu o inimă maleabilă, cu un spirit fluid, dar, după o moarte în familie, o separare sau o despărțire, devine dur si inflexibil? Sau ești un grăunte de cafea? Cafeaua schimbă apa fiartă, elementul care-i cauzează durerea. Cînd apa ajunge la punctul maxim de fierbere, cafeaua lasă cea mai bună aromă și savoare”.
Morala: ”Fii ca grăuntele de cafea, ca atunci cînd lucrurile nu sînt tocmai roz, să poți reacționa pozitiv, fără să te lași învinsă de circumstanțe!
Îți doresc ca întotdeauna să poți iradia cu forța, optimismul și bucuria ta de a trăi ”dulcea aromă de cafea”, ca niciodată să nu pierzi acest parfum pe care numai tu știi să-l transmiți celorlalți!”.
Ala Mutilică


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *