VIDEO | Captură impresionantă de hașiș. 75 de kg de droguri, dosite în pereții unui microbuz

Imagine: igp.gov.md

Imagine: igp.gov.md
Imagine: igp.gov.md

Captură de proporții la punctul vamal Sculeni. Oamenii legii au depistat 75 de kg de hașiș, dosite în pereții unui microbuz, care venea din Spania. Marfa, în valoare de 4 milioane de lei, era adusă din Spania și urma să ajungă pe piețele din Federația Rusă, țara noastră fiind doar țară de tranzit.
Astfel, oamenii legii au deconspirat o grupare criminală, specializată în traficul internațional de droguri. Este vorba despre cinci persoane, originare din Republica Moldova, Spania și Federația Rusă.
Gruparea a intrat în vizorul angajaților Direcției antidrog a Inspectoratului Național de Investigații de circa cinci luni, timp în care polițiștii au stabilit modul de acționare a suspecților.
Potrivit oamenilor legii, suspecții cumpărau hașișul din Spania cu 1000 de euro per kg și intenționau să-l vândă în Federația Rusă cu un preț triplu.
Bănuiții utilizau diferite mijloace de transport în care erau amenajate ascunzișuri speciale unde se camuflau substanțele narcotice.
Totodată, au fost efectuate percheziții și la domiciliul membrilor grupului, unde au fost depistate 52 de brichete de formă cilindrică, 37 de plachete cu forma dreptunghiulară de culoare cafenie cu miros specific asemănătoare cu hașișul, cu masa de aproximativ 15 kg.
În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor în scop de înstrăinare. Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă de la 7 la 15 ani de închisoare.

Sursa: UNIMEDIA


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *