Plante și flori norocoase pentru casă – Doctor Plant

Planta-de-jad

Planta-de-jad
Planta-de-jad

O grădină cu plante sănătoase indică faptul că locuinţa din preajmă se bucură de o energie pozitivă. Împrejurimile casei sînt extrem de importante. Chiar dacă în interior este amenajat, efectele pozitive pot fi anulate dacă afară curtea şi grădina par dărăpănate, în paragină.
Deci, străduiţi-vă ca terenul din jurul casei şi grădina să dea impresia de energie viguroasă, sănătoasă. Potrivit teoriei Feng Shui, există anumite tipuri de plante ce aduc noroc, prin forma şi coloritul lor. Cele mai norocoase sînt cele suculente, cu frunze groase şi cărnoase, rotunde şi pline, de culoare verde-închis. Aceste plante simbolizează banii şi bogăţia.
Planta-de-jad (vezi fotografia) atrage prosperitatea. Cultivaţi-o într-un ghiveci mare şi frumos, aşezată lîngă uşa casei. Nu o lăsaţi să depăşească un metru înălţime şi nu o udaţi prea des. Înlocuiţi-o cu alta în momentul în care începe să se ofilească.
Florile de început de primăvară, precum floarea de prun şi de cireş, sînt considerate de bun augur, simbol al noilor începuturi.
Există și multe alte tipuri de flori despre care se crede că aduc fericire şi noroc.
Bujorul. Aduce bogăţii şi onoruri. Simbolizează dragostea şi afecţiunea. Toţi bujorii, de toate nuanţele, sînt socotiţi norocoşi. De cei roşii se spune că aduc fetelor şansa de a-şi găsi un soţ. Pentru a atrage norocul pe plan sentimental, ar trebui puşi în colţul sud-vestic al grădinii.
Begonia. Dacă alegeţi begonii, optaţi pentru cele roşii, bătute, care să semene cît mai mult cu bujorii.
Crizantema galbenă se află şi ea la loc de cinste. Simbolizează toamna şi e asociată cu viaţa fără griji şi fericirea.
Narcisa se numără, de asemenea, printre florile despre care se crede că aduce noroc. Nu alegeţi varietăţi pitice, pentru că acestea nu mai sînt considerate favorabile. Zambilele, lalelele sau crinul sînt, la fel, flori ce aduc noroc.
Ce plante trebuie să evitați?
Potrivit aceluiași Feng Shui, unele plante au conotaţii negative. În linii mari, ele se împart în trei categorii: plante cu ţepi, cu frunze subţiri şi ascuţite (cactuşii ţepoşi, trandafirii); plante a căror creştere a fost împiedicată în mod artificial (bonsai); plante cu crengile plecate în jos şi care dau o impresie de tristeţe (salcia-plîngătoare). Ar fi bine să renjnțațai la ele.
Și totuși, dacă vă plac cactuşii ţepoşi, poziţionaţi-i în aşa fel încît să pară că păzesc casa. La fel în cazul trandafirilor.
Plantaţi arbuştii puţin mai departe de casă, încît să dea senzaţia că o protejează. În acest fel, semnificaţia lor se poate transforma în una favorabilă.
(După www.lumeafengshui.ro/)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *