Mari speranțe pentru ”Speranța”

Foto: fmf.md

Foto: fmf.md
Foto: fmf.md

Dublă sărbătoare la Nisporeni. O sărbătoare cum n-a mai fost de foarte mult timp. S-a întîmplat duminică, 9 august.
De dimineață, au venit aici oficialități de rang înalt, printre care Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca, secretarul general al Federației Moldovenești de Fotbal, Nicolae Cebotari,  conducerea raionului Nisporeni, a orașului, consilieri locali și raionali, amatori ai sportului și simpli cetățeni. Au venit pentru a participa la inaugurarea oficială a stadionului cu înveliș artificial din Nisporeni, construit la Liceul ”Mircea Eliade”, și pe care se vor da mari bătălii fotbalistice în acest an, dar și în anul care va urma. Echipa locală ”Speranța” a acces în Divizia Națională a fotbalului moldovenesc și va încerca să ocupe un loc cît mai înalt în clasamentul general, ajungînd – cine știe! – să evolueze, în vara următoare, și în Cupele Europene.
Pînă atunci, însă, mai este.
Deocamdată, nisporenenii se bucură de primele realizări. Realizări frumoase.
Într-o atmosferă absolut impresionantă, stadionul, al optulea stadion de dimensiuni standarde cu înveliș artificial din Republica Moldova, a fost inaugurat.
Au fost investite în construcția stadionului din Nisporeni peste 5 milioane de lei. De notat că învelișul  artificial a fost donat de Federația Moldovenească de Fotbal în cadrul programului “Toţi împreună”.
Cu o asemenea ocazie, în fața numeroșilor spectatori s-a produs fanfara condusă de Vasile Amarfii și ansamblul ”Moștenitorii”.
Dar cea mai mare surpriză avea să urmeze. În seara aceleiași zile, cînd pe stadionul proaspăt deschis a avut loc primul meci de fotbal. Pe teren a ieșit una dintre cele mai titrate echipe de fotbal din Moldova, ”Sheriff” Tiraspol, multiplă campioană națională la fotbal, deținătoare a Cupei și Supercupei Republicii Moldova la fotbal. ”Speranța” era pusă în fața unei misiuni, pentru unii, aproape imposibilă. Trebuia să cîștige! Era primul meci acasă, pe un stadion nou-nouț, în fața propriilor suporteri!
Și a cîștigat. Singurul gol al partidei a fost marcat de către fostul jucător al echipei ”Steaua” București, Mihai Onicaș, cu 11 minute înainte de sfîrșitul meciului, provocînd astfel o bucurie de nedescris în rîndul suporterilor. ”Nu mi-aș fi imaginat niciodată că avem la Nisporeni asemenea suporteri”, avea să recunoască ulterior vicepreședintele raionului, Ion Țugulea. Cu siguranță, și-au ajutat foarte mult echipa, fiind, practic, al 12-lea jucător.
”Iată ce înseamnă  fotbalul. Am luptat ca niște adevărați bărbați.  Am acționat foarte bine în apărare și de aceea am cîștigat”, a declarat, după meci, antrenorul nisporenenilor, Cristian Efros, după care a adăugat: ”Șeriff era favorită, dar în fotbal e posibil orice”.
De partea cealaltă, imediat după înfrîngerea suferită la Nisporeni, antrenorul FC ”Sheriff”, Lilian Popescu, și-a anunțat demisia. ”Eu plec de la echipă! După așa meciuri e normal să procedezi în acest fel. Cred că mulți vor fi fericiți”, a declarat dînsul.
După trei etape ale Diviziei Naționale la fotbal, nou promovata ”Speranța” Nisporeni este lidera clasamentului, cu 9 puncte din 9 posibile, la egalitate cu ”Zimbru” Chișinău. Cele două echipe se vor întîlni la Nisporeni, pe acelașii stadion de la ”Mircea Eliade”, la 23 august, în cadrul etapei a V-a a campionatului. Pînă atunci, ”Speranța” va juca, pe 16 august, la Orhei, unde o va avea ca adversară pe campioana en-titre a Republicii Moldova, ”Milsami”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *