Încheierea proiectului “Sisteme de siguranţă şi informare în traficul rutier”

comunicat de presaOr. Ungheni, 03 august 2015

Încheierea proiectului  “Sisteme de siguranţă şi informare în traficul rutier”  MIS-ETC 1719
„Graniţe comune. Soluţii comune”
www.ro-ua-md.net
Conferinţa de finalizare a proiectului Sisteme de siguranţă şi informare în traficul rutier” (MIS–ETC: 1719) va avea loc la data de 20 august 2015, orele 11:30, în Sala Centrului de Informare pentru Cetăţeni din oraşul Ungheni.
Beneficiarul proiectului este Primăria oraşului Ungheni, care a  realizat activitățile în parteneriat cu Primăria Municipiului Dorohoi din  România, Consiliul Orăşenesc Cernăuţi şi Agenţia Bucovineană pentru Dezvoltare Regională din Ucraina, finanţat prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013. Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.
Perioada de implementare a fost de  20 luni. Bugetul total al proiectului este de 743.599,76 Euro din care grantul ENPI 669.239,78 Euro, iar contribuţia partenerilor va fi de 74.359,98Euro.
Obiectivul general al proiectului a vizat stabilirea unui parteneriat transfrontalier în vederea identificării soluţiilor comune pentru dezvoltarea infrastructurii  moderne şi optimizate a traficului rutier în corespundere cu standardele Uniunii Europene.
Obiectivele  specifice ale proiectul şi-au propus să  încurajeze dezvoltarea continuă a cooperării transfrontaliere între partenerii proiectului  care au  fost atinse prin metode inovaționale de monitorizare,  supraveghere și control mai eficient al traficului rutier, prin elaborarea și implementarea unor  planuri operaţionale de dezvoltare a strategiilor  naţionale şi  transfrontaliere în managementul sistemului traficului rutier.
În cadrul proiectului au fost  efectuate lucrările de modernizare a  sistemului  de semnalizare rutieră în oraşul Ungheni, au fost elaborate Ghidul Bunelor Practici în managementul traficului rutier și Planul Strategic de Dezvoltare a Infrastructurii Traficului Rrutier  în oraşul Ungheni, care  include analiza infrastructurii drumurilor şi siguranţei în traficul rutier, investigații tehnice, măsuri de îmbunătăţire şi dezvoltare a  infrastructurii semnalizării rutiere.
Campania de informare și sensibilizare a conducătorilor auto, elevilor şi  locuitorilor oraşelor partenere cu privire la importanța managementului semnalizării rutiere şi  monitorizării traficului a fost  una  dintre  activitățile cheie ale proiectului cu impact direct asupra populației care a conștientizat  necesitatea siguranței în traficul rutier.
Pentru mai multe informatii, vă rugam sa contactaţi:
Olga MUNTEANU, manager proiect
Telefon: (+373 236) 2 33 38; E-mail: cvasniuc@gmail.com
Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat şi co-finanţat de statele participante în program.comunicat de presa2
 
Sursa: ungheni.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *