Fals: Senatorul John McCain a insultat autorităţile ucrainene într-un interviu acordat RBC

Screenshot de pe site-ul segodnia.ru

Screenshot de pe site-ul segodnia.ru
Screenshot de pe site-ul segodnia.ru

Mail multe mijloace de informare în masă ruse şi controlate de separatiştii din Ucraina au difuzat o ştire ce nu corespunde adevărului, cum că senatorul american John McCain ar fi renunţat să mai sprijine autorităţile de la Kiev după evenimentele din Mukacevo. Potrivit aceleeaşi ştiri, oficialul de la Washington ar fi criticat acţiunile guveranţilor ucraineni, cărora le-a aplicat calificativul insultător de ”imbecili”.
”Aşteptaţi de la mine să acuz Rusia? Nu de data asta. Kievul a admis ceva ce nu trebuia să admită. Acestor imbecili nu le poţi încredinţa nimic”, ar fi declarat John McCain într-un interviu acordat reporterului postului RBC, Janna Nemţova, comentînd situaţia legată de schimbul de focuri produs în oraşul Mukacevo din regiunea ucraineană Transcarpatia.
Informaţia respectivă a apărut în publicaţiile Segodnia.ru, Politikus.ru, News-front.info, Novorossia.su şi altele. De asemena, informaţia a proliferat rapid în reţelele de socializare.
Screenshot de pe site-ul Novorossia.su
Screenshot de pe site-ul Novorossia.su

Traducerea ştirii:
John McCain i-a numit ”imbecili” pe guvernanţii de la Kiev Liderul republicanilor din SUA, senatorul-rusofob John McCain le-a aplicat un calificativ ucigător autorităţilor ucrainene.
Screenshot de pe site-ul Politikus.ru
Screenshot de pe site-ul Politikus.ru

Răspunzînd la întrebarea reporterului RBC, Janna Nemţova, privind incidentul din Mukacevo, McCain a declarat: ”Aşteptaţi de la mine să acuz Rusia? Nu de data asta. Kievul a admis ceva ce nu trebuia să admită. Acestor imbecili nu le poţi încredinţa nimic”.
Senatorul nu a oferit reţete pentru depăşirea crizei din Ucraina. Întrebat ce trebuia să facă Kievul, McCain nu a răspuns decît ”Să înveţe bine la şcoală”.
John McCain: ”Acestor imbecili nu le poţi încredinţa nimic”
John McCain i-a numit imbecili pe guvernanţii de la Kiev
Însă John McCain nu a acordat un asemenea interviu şi, în general, nu şi-a exprimat poziţia în legătură cu evenimentele din Mukacevo. Pretinsele sale declaraţii vizavi de acest subiect lipsesc de pe site-urile RBC Rusia şi RBC Ucraina. Nu există astfel de comentarii nici pe paginile de socializare, nici pe site-ul oficial al senatorului.
Amintim că Janna Nemţova a părăsit Rusia după asasinarea tatălui său, Boris Nemţov. Nici pe pagina de pe reţeaua de socializare Facebook a Jannei Nemţova nu există menţiuni despre vreun interviu cu McCain.
Senatorul McCain este unul din cei mai activi promotori ai intereselor Ucrainei în lume, susţinător al opţiunii livrării de armament către Kiev din partea SUA. El sprijină deschis actuala guvernare ucraineană şi lansează frecvent critici în adresa politicii preşeditelui rus Vladimir Putin.
La 11 iulie, în Mukacevo a avut loc un schimb de focuri cu participarea combatanţilor grupării naţionaliste ”Pravîi sector” (”Sectorul de dreata”), a unor persoane afiliate unuia din deputaţii fracţiunii majoritare, Mihail Lanio, şi a reprezentanţilor forţelor de ordine.
Originalul materialului în limba rusă poate fi văzut aici:


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *