Doi în unu: condiții pentru securitatea copiilor

În fotografie: Munca e în toi la grădinița ”Steluța”din Ungheni

În fotografie: Munca e în toi la grădinița ”Steluța”din Ungheni
În fotografie: Munca e în toi la grădinița ”Steluța”din Ungheni

Grădinița ”Steluța” din Ungheni nu se dezminte. Continuă să implementeze noi și noi proiecte, menite să le facă viața copiilor de aici mai frumoasă, dar și mai protejată. Doar numărul proiectelor susținute financiar de Fundația Comunitară din Ungheni (FCU) a ajuns la 12.
Lucrează și adulții, lucrează și picii, se implică și partenerii, și eventualii sponsori. Munca clocotește!
În scurt timp, grădinița va avea un gard nou-nouț în fața instituției, cu o lungime de 57 de metri, cu elemente personalizate. Vor apărea și noi accesorii pentru flori: o bicicletă, ghiveciuri din beton. Și asta,  grație proiectului ”Natura ne-a învățat să trăim curat”, implementat de un grup de inițiativă de la grădiniță și finanțat de FCU.
Pentru ca realizarea proiectului respectiv să fie cu succes, cei de la grădiniță au gîndit și un alt proiect, ”Copiii gospodăresc, binele îl înmulțesc”, care prevede achiziționarea unor unelte de lucru pentru copii, dar și amenajarea terenului de lîngă gard. Și acesta este susținut financiar de FCU.
Astfel, copilașii, înarmați cu greble, hîrlețe, stropitori, chiar gospodăresc. Așa cum pot, ajută meșterilor. Cu siguranță, cu un asemenea management, grădinița lor va arăta și mai bine.
”Copiii au, acum, posibilități reale de a lucra pămîntul și a îngriji plantele din jurul grădiniței. Mai mult ca atît, vor simți dorința de a lucra și de a păstra tot ce se face aici”, a menționat Nina Grădinaru, membră a grupului de inițiativă.
Valoarea totală a primului proiect, ”Natura ne-a învățat să trăim curat”, este de 43249 lei, dintre care 19599 lei au fost donați de Fundația Comunitară Ungheni. Valoarea celui de-al doilea proiect, ”Copiii gospodăresc, binele îl înmulțesc”, este de 20779 lei, dintre care 8079 sînt oferiți de FCU.
Alături le este și primăria. Pe lîngă contribuția de 20 mii de lei, a decis să mai finanțeze temelia gardului, dar și construcția și instalarea porții principale care, potrivit Luciei Gavriliuc, directoarea grădiniței, nu a fost planificat din start. ”Ambele proiecte au un singur scop: să creeze condiții pentru securitatea vieții copiilor și protecția mediului înconjurător”, a specificat directoarea.
Printre parteneri, în realizarea celor două proiecte, se numără și ”Termo-Decor” SRL, în frunte cu Anatol Popovici, și omul de afaceri, consilierul raional Eduard Bejenari, și trupa de teatru ”Steluțele vesele”, și Irina Șișcanu, și mulți alți părinți.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *