VIDEO | „Sunt 200°C la sol”. Cum rezistă drumarii de pe traseul Chișinău-Ungheni

Captură: UNIMEDIA

Captură: UNIMEDIA
Captură: UNIMEDIA

Canicula și codul portocaliu de temperaturi înalte scoate lumea din casă. Înghețata, parcul și plajele sunt luate cu asalt de către locuitorii capitalei. Unii se aleg cu un bronz frumos, alții cu puțină relaxare iar ceilalți răcoriți de înghețată.
De partea cealaltă a baricadei sunt cei care lucrează, nu la umbră, ci la soare. Nu departe de Chișinău, sunt în plin proces de lucru drumarii ce repară traseul Chișinău-Sculeni, informează UNIMEDIA.
Afară se înregistrează aproximativ 35 de grade, iar asflatul proaspăt adus are peste 150 de grade, cum rezistă lucrătorii la astfel de temperaturi să ne o spună chiar ei.
„Căldura nu este un impediment, trebuie să ne facem treaba. Folosim apa minirală, suntem obișnuiți, iar programul de lucru nu depinde de noi”, a declarat Gheorghe Nicolaie, maiestru OHL.
”Deocamdată facem față cu brio, un pic la umbră, ne mai schimbăm pe utilaje. Asta este, lucrarea trebuie terminată. Nu poți să lași asfaltul neturnat, trebuie să-l torni, să mergi cu el până la capăt”, spune Popa Costel.
„Nu avem de ales, trebuie să facem față, iarna e prea frig, vara e prea cald, asta e meseria. Ne hidratăm și facem pauze”, menționează Tudor Vlad Matei.
UNIMEDIA amintește că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o atenționare de cod portocaliu de caniculă valabilă pe tot teritoriul țării în perioada 24-27 iulie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *