Postul de televiziune ”Zvezda” a falsificat o fotografie cu militari ucraineni

1
Screenshot al paginii in cache a TV ”Zvezda” de pe reţelele de socializare

O fotografie trucată, reprezentând câţiva militari ucraineni care transportă, chipurile, un animal de casă, a fost răspândită prin intermediul reţelelor de socializare şi al unor bloguri.
Iniţial falsul a fost publicat pe data de 20 iunie curent, în cadrul unui buletin de ştiri al postului rus de televiziune ”Zvezda”, care a indicat drept sursă un comunicat al grupului ”Relatările militanţilor Novorossiei” de pe una din reţelele de socializare, şi în care se afirma că militarii ucraineni fură vite de la populaţia aşa-numitei Republici Populare Doneţk. Ulterior, imaginea trucată a fost retrasă de pe site-ul şi de pe pagina din reţelele de socializare ale canalului TV ”Zvezda”, în schimb s-a păstrat in cache pe pagina grupului din reţeaua rusă de socializare ”VKontakte”.
Traducerea ştirii TV “Zvezda”:
2
Fotografia originală de pe site-ul dumskaya.net

Militarii din cadrul structurilor de forţă ale Kievului deposedează de vite populaţia paşnică
Militarii din cadrul strcturilor de forţă ale Kievului deposedează de vite populaţia paşnică – Militarii ucraineni îi deposedează de vite pe locuitorii paşnici ai Donbassului. Despre asta au relatat, prin intermediul VKontakte..
În realitate, fotografia respectivă a fost făcută de corespondentul publicaţiei ”Dumskaia” din oraşul Odesa, în octombrie 2014, în timpul unor aplicaţii ale Academiei Militare. Cei patru cadeţi au fost surprinşi în imagine transportând nu un animal, ci pe camaradul lor de luptă, cu tot cu echipament.
Articolul original în limba rusă poate fi citit aici:
http://www.stopfake.org/telekanal-zvezda-poddelal-foto-s-ukrainskimi-voennymi/


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *