Luat sub strajă chiar din sala de judecată. Fostul vicecomisar de Călărași a fost condamnat la închisoare

Imgine simbol: sputnik.md

Imgine simbol: sputnik.md
Imgine simbol: sputnik.md

Fostul vicecomsiarul din Călărași a fost condamnat la patru ani de închisoare și luat sub strajă chiar din sala de judecată.
Acesta este învinuit că urcat la volan în stare de ebrietate și s-a accidentat, iar în rezultat a decedat un alt polițist care se afla în mașină, informează UNIMEDIA.
Cazul a avut loc pe 27 octombrie 2009, pe traseul Ungheni – Chişinău, la ieşirea din satul Corneşti, unde s-a rous accidentul rutier cu implicarea a doi colaboratori de poliţie care se deplasau cu automobilul de serviciu. În urma accidentului unul dintre poliţişti a decedat.
Procurorii au demonstrat că în acea seară, vicecomisarul conducea în stare de ebrietate automobilul de serviciu avîndu-l ca pasager pe un ofiţer din subordine. Acesta a pierdut controlul asupra automobilului, a derapat, după care s-a lovit de o construcție.
Imediat după producerea accidentului, vicecomisarul a fost dus la spitalul raional pentru a fi supus testării alcooscopice, examenului medical şi prelevării probelor biologice. El, însă, s-a eschivat de la prescripţiile legale și a părăsit spitalul.
În anul 2011, Judecătoria Ungheni l-a condamnat pe vicecomisar la o pedeapsă non-privativă de libertate, iar procurorii au contestat sentinţa, considerînd-o ilegală. Astfel, recent, Curtea de Apel Bălţi, a admis apelul procurorilor, a casat sentinţa primei instanţe şi a pronunţat o nouă hotărîre prin care inculpatul a fost condamnat la patru ani închisoare cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de patru ani, fiind luat sub strajă din sala de judecată.
Pe lângă privațiunea de libertate, inculpatul urmează să achite părţii vătămate un prejudiciu moral în sumă de 100 mii lei şi cheltuielile de judecată în sumă de 18 mii lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *