Eveniment emoționant la Ungheni. Mii de oameni au reconstituit Podul de Flori

Imagine: facebook.com

Imagine: facebook.com
Imagine: facebook.com

Mii de oamenii s-au adunat astăzi la Ungheni pentru a reconstitui Podul de Flori. Aceștia au scandat lozinci unioniste „Basarabia e România” „Unire” Basarabia, pământ românesc”, informează UNIMEDIA.
Totodată organizatorii Tinerii Moldovei se pregătesc să treacă hotarul și se îndreaptă spre București unde va avea loc un marș pentru unire.
Evenimentul care se desfăşoară de-o parte şi de alta a Prutului. De această dată toți cei care dețin pașapoarte vor trece pe jos frontiera dintre Republica Moldova și România hotarul fiind înlocuit simbolic cu o mare de flori.
De cealaltă parte a Prutului participanții la Podul de Flori au fost întâmpinați de partea română îmbrăcați în costume naționale și cu drapelelul României în mână.
Atmosfera de cealaltă parte a râului Prut a fost întreținută de artiști de la noi dar și români care au cântat cântece patriotice.
UNIMEDIA amintește că Primul „Pod de flori” a fost organizat pe 6 mai 1990, când cetăţenii români trecut frontiera către Basarabia fără paşaport şi fără viză, prin opt puncte de trecere peste Prut. Peste un milion de oameni au participat la eveniment.

Al doilea „Pod de flori” a avut loc pe 16 iunie 1991, când cetăţenii moldoveni au intrat în România fără acte.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *