Coaliție PD, PPEM-Iurie Leancă, PCRM și PSRM pentru alegerea noului președinte în Nisporeni

Imagine: unimedia.info

Imagine: unimedia.info
Imagine: unimedia.info

Pro-europeni și nu prea. Democrații, socialiștii, comuniștii și cei de la blocul PPEM-Iurie Leancă și-au unit forțele și au votat președintele. Astfel, reprezentantul PD, Ion Artene, este noul președinte al raionului Nisporeni. Acesta a fost ales cu votul a 20 de consilieri din cei 33.
Pentru candidatura lui Ion Artene și-au dat votul 15 consilieri democrați, 2 de la comuniști, 2 de la PPEM și unul de la socialiști.
Totodată, în cadrul şedinţei au fost aleşi şi vicepreşedinţii, în premieră trei, care sunt din partea PPEM – Ion Sturza, de la comuniști Ion Țugulea și democratul Ghenadie Verdeș.
Interesant este că, imediat după alegeri, blocul PPEM Iurie Leancă a fost categoric, anunțând din start că nu va purta negocieri privind crearea alianțelor cu PSRM, PCRM sau PPPN pledând pentru coaliții doar cu partidele pro-europene.
Anterior, liderul socialiștilor Igor Dodon a declarat că reprezentanții partidului pe care îl conduce nu vor face coaliții cu „hoții și oligarhii”, făcând referire la partidele din actuala guvernare. Mai mult, Dodon a declarat zilele trecute pentru UNIMEDIA că reprezentanții PSRM din Sângerei, care au făcut coaliție cu PD și PCRM, vor fi excluşi din partid și aceeași soartă o vor avea toți cei care vor participa la formarea coalițiilor cu partidele de la guvernare.
Consiliul Raional Nisporeni este format din 15 consilieri democrați, 2- comuniști, 2- PPEM, un socialist, 9 – liberal democrați și 4 liberali.
Liberal democrații și liberalii nu au votat pentru noul președinte și au votat împotriva numirii celor trei președinți.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *