Tricolor imens de 300 de metri va acoperi sâmbătă podul peste Prut de la Sculeni

Imagine simbol: timpul.md
Imagine simbol: timpul.md
Imagine simbol: timpul.md

Un tricolor de circa 300 de metri, va acoperi sâmbătă, 6 iunie, podul peste Prut de la Sculeni. Inițiativa aparține Blocului Unității Naționale (BUN).

”După Podul de Flori, la Prut vom face Podul TRICOLOR. Pe podul de la Sculeni vom uni cu drapelul nostru național Prutul lacrimilor noastre. Un drapel de 300 de metri va fi desfășurat dinspre ambele maluri ale Prutului. LOCAȚIE: Vama Sculeni (din dreptul Iașiului). Toți participanții sunt rugați să aibă la ei pașapoarte pentru a face trecerea frontierei. Plecare din Chișinău: ora 11:00 – Piața Marii Adunări Naționale. Plecare din București – ora 05:00 – Piața Universității. Vom anunța pe acest eveniment constituirea grupurilor și din alte orașe. Eveimentul are rol de inițiere pentru viitoarele acțiuni la Prut”, anunță organizatorii pe Facebook.
Acțiunea are loc în amintirea Podurilor de flori din anii 1990, iar participanții, de pe ambele maluri ale Prutului, vor cere unirea Republicii Moldova cu România.
„E datoria noastră să continuăm munca depusă de Grigore Vieru, Ion și Doina Teodorovici, Dumitru Matcovschi și a întregii generații a Podurilor de Flori. Sâmbătă ne adunăm sute de tineri de pe ambele maluri ale Prutului pentru a face un lucru frumos, pașnic. Un anunț important va fi făcut la Prut, pentru toți cetățenii Republicii Moldova. Ne mai adunăm acolo sub acest uriaș steag tricolor pentru a cere ca interdicția lui George Simion să fie ridicată”, se menționează într-un comunicat de presă.
Accesul va fi permis numai pe baza pașaportului valabil. Comunicatul informează că BUN preconizează desfășurarea Marii Adunări Naționale, cea de a patra din istoria Republicii Moldova pe data de duminică, 7 iulie.
sursa: timpul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *