Efectele terapeutice ale spanacului

Imagine simbol: www.adihadean.ro

Spanacul are o serie de beneficii asupra sănătăţii. Atunci cînd este proaspăt, conţine cantităţi importante de antioxidanţi, care ajută la reducerea radicalilor liberi din sînge şi previne apariţia inflamaţiilor.

Consumul de spanac cel puţin de două ori pe săptămînă previne apariţia artritei, a bolilor cardiovasculare, astmului, eczemelor. Flavonoidele din spanac asigură şi buna funcţionare a creierului. Aceste substanţe au capacitatea de a încetini debutul tipic al bătrîneţii şi tulburărilor de memorie asociate acesteia. Spanacul este și una dintre cele mai bune surse de fitonutrienţi, agenţi puternici împotriva cancerului. Consumul de legume cu frunze verzi reduce foarte mult riscul apariţiei mai multor tipuri de cancer.

O cană de spanac conţine dublul dozei zilnice recomandate de vitamina K, benefică pentru sănătatea oaselor, în special pentru prevenirea osteoporozei. Spanacul, o sursă bogată de vitamina A, ajută la creşterea imunităţii.

Preparatele din frunze de spanac  contribuie la profilaxia sau ameliorarea unor afecţiuni precum: hipertensiunea arterială, tusea, avitaminoza, scorbutul, rahitismul, acneea, anemia. De asemenea, spanacul este recomandat celor care se refac după o boală grea, precum şi în stări de oboseală şi epuizare. Spanacul contribuie și la fortificarea vaselor de sînge, a inimii şi a ochilor.

Datorită faptului că este depurativ (curăţă organismul de toxine), spanacul se foloseşte intens în curele de primăvară.
Seminţele de spanac sînt utile în combaterea constipaţiei.

Atenție! Nu se va consuma de către bolnavii de reumatism, gută, hepatită, pietre la rinichi sau vezică, inflaţii gastrice sau intestinale sau artrită.

Expresul.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *