Ziua drapelului sărbătorită la Călărași

Imagine simbol: stirilocale.md

Imagine simbol: stirilocale.md
Imagine simbol: stirilocale.md

Zeci de călărășeni s-au adunat, pe 27 aprilie, în fața Consiliului Raional din Călărași pentru a marca, într-un mod cu totul special aniversarea de 25 de ani de la desemnarea oficială a tricolorului în calitate de Drapel de Stat.
”Tricolorul invocă un angajament al Republicii Moldova pentru idealurile democrației și libertății, dar și aspirațiile sale europene”, a menționat, în discursul său, Ilie Rău, președintele raionului, după care a făcut un apel către cei prezenți să le educe copiilor dragostea pentru  drapelul de stat.
Și Nicolae Melnic, primarul de Călărași, s-a adresat tinerilor, solicitîndu-le să fie mîndri de tricolor și să facă tot posibilul ca drapelul nostru de stat să fie arborat cît mai des la diferite evenimente sportive sau culturale ce au loc în afara țării. ”Vreau ca tinerii noștri să nu părăsească țara, să trăiască aici, în Moldova, iar țara să aibă un viitor frumos sub tricolorul nostru”, a mai spus dînsul.
Eudochia Rezanță, directoarea gimnaziului ”Ion Creangă” din Călărași, a venit în fața celor prezenți cu o scurtă incursiune istorică privind cromatica drapelului nostru, după care a povestit și o legendă foarte frumoasă.
”Tricolorul este simbolul acestui neam din care facem parte și noi”, a accentuat și Mădălina Catană, elevă la gimnaziul ”Ion Creangă”, explicînd, totodată, ce semnifică cele trei culori de pe drapelul de stat: ”Albastrul simbolizează seninătatea sufletului nostru, a libertății; galbenul – roadele patriei, roșul – sîngele vărsat de străbunii noștri pentru eliberarea țării lor și pentru urmașii lor, care sîntem noi”. Ea a dat citire și unei poezii, pe care a scris-o recent.
Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990 de către deputaţii primului legislativ. Ziua drapelului a fost instituită de Parlament la 23 aprilie 2010.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *