Nici un copil nu trebuie să aibă lacrimi pe obraji

pag. 1”Stop violența!”. Este un apel făcut de Crucea Roșie din Moldova, care a demarat, în acest an, o amplă campanie de combatere a violenței împotriva copiilor. S-a implicat plenar și filiala din Ungheni.
” Orice insultă sau palmă rămîne înfiptă pentru totdeauna în sufletul unui copil. De aceea vom organiza, pînă la finele anului, mese rotunde și seminare cu responsabili de educația copiilor, fie că e vorba de pedagogi, psihologi sau alți oficiali. Vom organiza și evenimente publice, astfel ca să fie sensibilizată cît mai multă lume privind această problemă”, spune Elena Gavrișov, președinta filialei Ungheni a Crucii Roșii.
Potrivit dînsei, vor fi implicați și copiii, căci anume ei sînt cei mai buni mesageri. Chiar de Ziua internațională a copilului, la Ungheni va avea loc un flash-mob cu genericul: ”Stop violența împotriva copiilor”, dar și un concurs de desene. Deja au fost prezentate pentru acest concurs peste 40 de desene. Cele mai bune vor fi premiate.
”Chiar dacă nu se prea vorbește cu voce tare despre violența împotriva copiilor, acest flagel persistă. Avem foarte mulți copii care sînt nevoiți să asculte replici tăioase ale părinților sau pedagogilor, avem și copii care sînt bătuți. De aceea un asemenea proiect e mai mult decît binevenit”, face o remarcă Elena Gavrișov.
De notat că proiectul ”Combaterea violenței împotriva copiilor” este finanțat de împărăteasa Japoniei prin intermediul Federației Internaționale de Cruce Roșie. Este deja al treilea proiect de acest gen, implementat la Ungheni în ultimii doi ani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *