Cum ingrijești Spiraea – Doctor Plant

spiraeaSpiraea este un arbust solid, cu frunze simple. Florile plantei sînt deosebit de atractive, de cele mai multe ori de culoare albă, dar sînt și roz sau purpurii. În funcție de specie, florile înfloresc primăvara sau la jumătatea verii.
Spiraea poate să se dezvolte bine într-un sol bine drenat și care are multă materie organică. Cu toate acestea, arbustul reușește să supraviețuiască și în solurile sărăcăcioase. În schimb, arbustul nu poate să crească într-un sol mlăștinos sau umed.
După perioada de înflorire, cînd florile s-au ofilit, este recomandat ca planta să fie curățată. Unele ramuri pot fi tăiate pînă jos, astfel încît arbustul să aibă un aspect îngrijit. Florile ofilite care se înlătură permit plantei să înflorească din nou.
Spiraea japonica, de exemplu, începe să facă flori din iunie și înflorește pe toată durata verii, dacă inflorescențele uscate sînt rupte.
Este bine să alegeți un loc însorit în grădină pentru a planta acest arbust. Pentru întreținere, planta se udă din cînd în cînd, cu o cantitate medie de apă. La maturitate, planta atinge 30 cm sau 4 metri, în funcție de specia respectivă. Pentru înmulțire se folosesc butași sau se divid tufele. Planta face tufe bogate, care atunci cînd înfloresc, se acoperă complet de flori.
Cum folosești Spiraea în grădină
Arbustul poate fi folosit ca un gard viu, grație frunzișului său bogat, dar și ca plantă izolată. Pentru un efect deosebit, arbustul poate fi combinat cu alte plante în gardurile vii, pentru a se obține mai multe culori și texturi.
Spiraea este o planta atractivă prin flori primăvara și vara, în funcție de specie, iar prin frunze – toamna. Frunzișul verde capătă nuanțe portocalii, contribuind la designul grădinii de toamnă.
Calitățile cele mai importante ale plantei sînt adaptarea în majoritatea loculuilor, îngrijirile puține de care are nevoie și rezistența la noxe, ger și secetă.
Spiraea este o plantă îngrijită atît de către grădinarii specialiști, cît și de către persoanele începătoare.
Spiraea este un arbust potrivit și în designul grădinilor cu pietre sau se poate folosi ca fundație pentru alte plante. Puteți folosi planta pe terenurile poluate, de la marginea drumurilor, ca o barieră verde. Planta este rezistentă și se adaptează chiar și în zonele cu trafic.
Andrei Struc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *