Nu-i place să fie ca ceilalți

În fotografie: Rodica Guțu (în stînga) împreună cu amfitrioana Clubului femeilor de succes, Ala Mutilica

În fotografie: Rodica Guțu (în stînga) împreună cu amfitrioana Clubului femeilor de succes, Ala Mutilica
În fotografie: Rodica Guțu (în stînga) împreună cu amfitrioana Clubului femeilor de succes, Ala Mutilica

A vrut să demonstreze că o casnică nu înseamnă doar să faci mîncare și să speli vesela. A vrut și a reușit. Este vorba de Rodica Guțu, invitată specială a Clubului femeilor de succes din cadrul Bibliotecii ”Dimitrie Cantemir” din Ungheni.
”Eu nu mă consider casnică. Sînt o femeie activă, mă implic în numeroase activități și mă bucur că pot fi un model pentru multe alte femei care nu știu, deocamdată, cu ce să-și ocupe timpul”, a declarat dînsa.
Rodica Guțu, pe lîngă faptul că e o soție bună și o mamă de excepție, are o groază de realizări în alte domenii. Este un adevărat reprezentant al societății civile, de-a lungul anilor a contribuit la implementare a unor proiecte importante, fiind remarcată nu doar la nivel raional, ci și național. Este o mare admiratoare a frumosului. Și nu doar admiratoare. Croșetează, confecționează bijuterii, este un talentat designer vestimentar. Ce mai, o casnică modernă!
La ședința ordinară a Clubului femeilor de succes din luna martie, alături de Rodica Guțu s-a aflat și mama ei, Maria Rudco, învățătoare pensionară din Costuleni. Și-a ascultat cu mare atenție fiica, s-a bucurat pentru ea, iar la final a recunoscut că abia acum a înțeles cu adevărat ce înseamnă o casnică sau, mai bine zis, cum trebuie să fie o casnică.
Rodica Guțu este medic de profesie, dar a decis să-și dedice viața familiei sale. ”Nu regret. Sînt mîndră de roadele muncii mele. Am o familie unită, niște copii exemplari. Îmi rîde inima cînd îi văd cît de activi sînt, cît de muncitori și corecți sînt cu cei din jur. În tot ce am făcut pînă acum am pus mult suflet”, a recunoscut dînsa, iar fața i s-a luminat.
Nu are timp liber. În permanență e la cursuri, la seminare, la întîlniri cu personalități din domeniul artei sau literaturii. Vizitează expoziții, teatre, biblioteci. ”Cu cît mai multe cunoști, cu atît ești mai sigur pe drumul vieții”, spune. În plus, nu-i place să fie ca ceilalți. Din acest motiv, s-a apucat și de croșetat, și de croit, și de cusut.
A acceptat cu mare plăcere invitația Clubului femeilor de succes. ”Nu-i neapărat să fii șefă, ca să te consideri o femeie de succes. Mult mai important e să fii un adevărat model pentru cei din jur. Eu cred că trebuie să fie promovată mai insistent femeia la care casa-i casă, masa-i masă, iar copiii – buni. Or, anume acestea-s valorile fundamentale ale societății”, a spus Rodica Guțu la final.
Ședința Clubului femeilor de succes a fost organizată, ca de obicei, de Biblioteca ”Dimitrie Cantemir”, în parteneriat cu ”Expresul”, cu Programul ”Novateca” și Școala de muzică.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *