Cataracta nu mai e o problemă

Imagine simbol: www.dentirad.ro

Imagine simbol: www.dentirad.ro
Imagine simbol: www.dentirad.ro

După șapte ani de pauză, în spitalul din Călărași pot fi făcute din nou operații la cataractă. Și asta, datorită unui nou echipament, în valoare de 400 mii de lei, achiziționat chiar recent. Banii au fost oferiți de către Consiliul raional, dar și din sursele proprii ale spitalului. În plus, au fost donate cîteva utilaje de către organizația norvegiană ”Help Moldova”, dar și de organizația de caritate”Max face posibil” din Olanda.
Prima operație a fost făcută săptămîna trecută, de către Valeriu Cușnir, medic oftalmolog, care lucrează la Călărași de o lună. A fost un succes, susține doctorul. Dînsul este mîndru de aparatele existente și spune că, în prezent, operația durează doar 20 de minute, în comparație cu operațiile de acum un deceniu, care durau pînă la patru ore.
”Apreciez decizia directoarei spitalului, Silvia Bobescu, de a procura un utilaj atît de scump, că se gîndește la sănătatea oamenilor și își dorește să atragă aici specialiști tineri”, a menționat Valeriu Cușnir, specificînd, totodată, că, în prezent, de aceste operații pot beneficia la Călărași toți pacienții, indiferent de vîrstă. ”Avem mulți bolnavi și cred că lista de beneficiari va fi lungă”, a mai spus doctorul.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *