Prin parteneriate, spre o bibliotecă modernă
Frumosul va salva lumea. Angela Zatîc, șefa bibliotecii publice ”George Munteanu” din Bravicea Călărașiului, crede cu ardoare în această spusă a lui Dostoievski. Și nu doar crede, ci, zi de zi, încearcă s-o transpună în practică.
Încă anul trecut, a inițiat un parteneriat cu Școala de arte din localitate, dar și cu cercul de arte plastice de la casa de cultură. ”Periodic, biblioteca găzduiește expoziții de lucrări tematice ale celor mai talentați copii”, spune șefa bibliotecii. Unde mai pui că și locația este una ideală. Școala de arte se află în preajma bibliotecii, iar casa de cultură… Casa de cultură este, de fapt, și gazdă a bibliotecii.
Deci, e vorba de un parteneriat frumos. În ce constă acesta? Spre exemplu, anul trecut, biblioteca a inițiat un concurs în baza operei lui Dumitru Matcovschi. Astfel, copiii citeau opera scriitorului, apoi desenau ceea ce au citit anterior. În acest an, o provocare pentru micii pictori de la Școala de arte și de la cercul de pictură condus de Simion Roșcovan va fi opera lui Grigore Vieru.
Acest parteneriat a pus temelia unui nou serviciu de bibliotecă, numit de directoarea Angela Zatîc simplu – ”Frumosul va salva lumea”. ”Un copil nu poate realiza o pictură urîtă, mai ales dacă se inspiră dintr-un lucru frumos”, accentuează dînsa.
Ion Harea, directorul școlii de arte din Bravicea, vede doar beneficii în urma acestui parteneriat, deoarece eleviii au posibilitatea să se dezvolte multilateral.
”Copiii se bucură de serviciile pe care le oferă biblioteca, iar noi, bibliotecarii, ne bucurăm pentru că avem utilizatori”, face o remarcă Angela Zatîc, accentuînd, totodată, că parteneriatele sînt cele care fac o bibliotecă vie și modernă. ”Este exact ceea ce ne dorim și noi”, conchide dînsa.
Lasă un răspuns