Pensii mai mari de la 1 aprilie

Imagine simbol: agora.md

Imagine simbol: agora.md
Imagine simbol: agora.md

Guvernul a decis. Începînd cu 1 aprilie, prestaţiile de asigurări sociale şi unele prestaţii sociale de stat vor fi indexate cu 7,95%. ”Pensia pentru limita de vîrstă va fi majorată cu 88,62 lei, pensiile de invaliditate vor creşte cu 69,61 lei, iar cele de urmaş –  cu 44,79 lei”, a declarat pentru presă Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale și Familiei, Ruxanda Glavan. Vor crește și pensiile participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl  – cu 187,9 lei.
Vor fi indexate cu 5,1% alocaţiile acordate lor pentru compensarea produselor alimentare necesare eliminării radionuclizilor din organism, pensiile militarilor şi ale persoanelor din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne.
Coeficientul de indexare a pensiilor pentru 2015 a fost stabilit reieşind din creşterea anuală a indicelui preţurilor de consum de 5,1% şi creşterea anuală a salariului mediu pe ţară în anul precedent de 10,8%. Proiectul deciziei respective a fost elaborate de către Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *