Cum să alegeți instalațiile sanitare pentru baie?

Imagine simbol: www.doruinstalatoru.ro

Imagine simbol: www.doruinstalatoru.ro
Imagine simbol: www.doruinstalatoru.ro

Ați decis să schimbați utilajele sanitare vechi? Ce trebuie să luați în considerație cînd doriți o baie nouă?
În condițiile în care există numeroase oferte, este greu să nu te pierzi. De aceea am colectat o serie de recomandări despre tipurile de instalații și la ce trebuie să acordați  atenția.
Baia, toaleta și bideul, cabina de duș și chiuveta ar trebui să fie combinate între ele. Sînt importante materialul, stilul și calitatea.
Principalele cerințe la alegerea produselor sanitare – comoditate, comfort, igienă. Dar stilul, forma și mărimea sînt selectate în funcție de preferințele personale și caracteristicile spațiului.
Nu uitați de calitatea produselor, căci nu le instalați pentru un an.
Cada. Acest obiect, prin dimensiunile sale şi locul pe care-l ocupă într-o baie, este punctul central al spaţiului. În privinţa materialului, aveţi la dispoziţie fonta, acrilul sau chiar piatra naturală. Veţi alege în funcţie de stilul de amenajare şi de resursele financiare. Dacă baia este dreptunghiulară, o cadă pe colţ ar putea fi o bună soluţie, deoarece în acest fel aţi putea folosi mai bine spaţiul de care dispuneţi. O cadă clasică este foarte nimerită într-o baie cu planul pătrat.
Sînt situaţii cînd cada poate fi înlocuită fără probleme cu o cabină de duş. Dar aveţi grijă să izolaţi suplimentar peretele pe care puneţi cabina, mai ales dacă este exterior. Aveţi grijă și ca uşile să culiseze uşor, iar alipirea lor să se facă impecabil.
În baie, aburul condensează pe orice obiect a cărei temperatură este sub punctul de rouă. Faianţa de pe pereţi este un bun candidat, ca şi oglinda. Dar, mai ales, apa condensează pe rezervorul closetului. Cum evităm această neplăcere?
Cumpărăm doar un rezervor anticondens. Indiferent cum ar arăta el şi din ce ar fi făcut, e absolut obligatoriu să fie anticondens. Pereţii lui sînt dublaţi de un strat de polistiren, care copie fidel forma acestora.
În privinţa vasului de closet, lucrurile sînt simple: alegeţi în funcţie de estetică sau de utilitate. Culoarea, forma sau funcţiunile aparține deciziei dvs.
Bideul ţine de igiena intimă, pe care o poate asigura mult mai bine decît hîrtia igienică, care, în ciuda numelui său, nu este 100%  igienică.
Chiuveta clasică este cea pe picior. Este clasică deoarece a fost inventată într-o vreme în care plasarea piciorului respectiv era singura modalitate prin care vasul de spălat putea fi ţinut în aer. Între timp, s-au inventat suficiente metode sigure de a suspenda spălătorul, ca piciorul să poată fi eliminat. Astfel puteți alege o chiuvetă suspendată.
Este elegantă, comodă, permite curăţenia în spaţiul de sub ea.
În ciuda instalaţiilor sanitare aferente, aflate sub spălător, în dulapul de sub chiuvetă va rămîne suficient loc pentru a depozita obiecte de uz curent, dar pe care nu vreţi să le ţineţi la vedere – detergenţi, perii etc.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *