Vor recolte mari? Vor productivitate? La carte!

Imagine simbol: alessya20.wordpress.com

Imagine simbol: alessya20.wordpress.com
Imagine simbol: alessya20.wordpress.com

Pînă a iești în cîmp, legumicultorii călărășeni s-au apucat de… carte. Pe 27 ianuarie, peste 40 de producători agricoli au participat la un seminar de informare cu tema: ”Particularitățile producerii legumelor în condițiile anului 2015”.
Potrivit lui Mihail Diacon, coordonator de proiect ACSA Călărași, el și organizatorul seminarului, agricultorii călărășeni sînt mereu deschiși pentru a învăța.”dacă vor să-și asigure o productivitate mai amre a recoltei, producătorii agricoli trebuie să fie în pas cu toate noutățile din domeniu, să încerce diferite metode și tehnologii agricole. Nu ar trebui să-i sperie noul. Dimpotrivă, ar trebui să le provoace un interes sporit”, a accentuat Mihail Diacon.
Îmbucurător e faptul că la seminar au participat și agricultori începători. Au avut ce învăța privitor la particularitățile producerii tomatelor, și ardeiului gras, și castraveților, dar și a cepei în condițiile anului 2015. ”Producătorii începători sînt conștienți că cheltuielile, la început de cale, sînt foarte mari. E nevoie doar de răbdare, căci, odată cu prima recoltă, apar și primele venituri”, face o remarcă coordonatorul ACSA. Unde mai pui că, la ora actual, există numeroase oferte de finanțare, trebuie doar să le cunoști, trebuie să știi cum să le accesezi.
De notat că seminarul de informare a fost organizat de Agenția Națională de Dezvoltare Rurală ACSA, în colaborare cu Direcția Agricultură Călărași. A fost primul seminar destinat agricultorilor în acest an.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *