Economie de timp și bani

Echipa mobilă a BCIS Călărași, la primăria Rădeni Imagine: calarasi.md

Echipa mobilă a BCIS Călărași, la primăria Rădeni Imagine: calarasi.md
Echipa mobilă a BCIS Călărași, la primăria Rădeni
Imagine: calarasi.md

Biroul Comun de Informații și Servicii (BCIS) din Călărași a început noul an în forță. Deja au înscris la activ trei deplasări în trei sate: Rădeni, Hirova și Hoginești. Ca de fiecare dată, cetățenii au venit fiecare cu întrebarea și problema sa.
Potrivit lui Victor Ambroci, șeful Secției Economie, cele mai solicitate de către oameni sînt subiectele ce țin de economie, agricultură, cadastru, pensii, indemnizații, precum și servicii sociale de tot felul, astfel că reprezentanți ai acestor servicii au de lucru în vizitele lor prin satele călărășene.
”Mai rar sînt solicitate serviciile fiscal și juridic”, accentuează șeful Secției Economie. Totuși, este îmbucurător faptul că, pe zi ce trece, oamenii de la sate sînt mai interesați și de acestea.
O realizare destul de importantă este și faptul că lumea deja începe să înțeleagă că multe dintre problemele cu care se confruntă pot fi soluționate pe loc, iar Biroul Comun de Informații și Servicii a fost constituit anume pentru a-i ajuta.”Este o economie de timp, dar și de bani în acest caz”, face o remarcă Victor Ambroci.
În același timp, echipa mobilă a BCIS vine și în ajutorul primarului. Atunci cînd oamenii i se adresează cu anumite probleme ce nu țin de competența primăriei, specialiștii din cadrul Consiliului Raional și al subdiviziunilor sale pot interveni. ”În plus, facem un fel de schimb între servicii, astfel ne perfecționăm și în alte domenii”, explică Victor Ambroci.
Biroul Comun de Informații și Sevicii Călărași include nouă servicii. În 2014, au beneficiat de serviciile acestuia 1121 de persoane, mai mult de jumătate dintre ele fiind femei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *