Au readus zîmbetul pe fața semenilor lor mai triști

Imagine simbol: saridakidsclub.wordpress.com

Imagine simbol: saridakidsclub.wordpress.com
Imagine simbol: saridakidsclub.wordpress.com

Membrii Consiliului Consultativ al Copiilor (CCC) din Călărași au readus zîmbetul pe fața unor semeni de-ai lor, greu încercați de viață. Este vorba de zece copii, cu vîrste cuprinse între 10 și 15 ani, plasați, la ora actuală, în serviciul social Asistența parentală profesionistă, adică în alte familii decît cele biologice.
Pentru ei au fost organizate jocuri interactive, ceea ce i-a făcut să adune multă voie bună, bucurii și energie pozitivă.
Unde mai pui că toți zece au fost serviți cu dulciuri. ”A fost o oră de cunoaștere, socializare și interacțiune”, a remarcat Tatiana Olaru, membră a CCC Călărași, elevă la Liceul ”Vasile Alecsandri” din Călărași.
Deoarece totul s-a întîmplat în luna ianuarie, atmosfera de sărbătoare a fost ”condimentată” cu diverse obiceiuri de iarnă, cîntece și dansuri. Copiii au fost învățați cum să confecționeze jucării pentru pomul de Crăciun prin tehnica oregami, ei dînd dovadă de multă creativitate și originalitate. ”Inițial, au fost cam inhibați, dar, pînă la urmă, au demonstrat că sînt receptivi, curajoși și prietenoși”, a menționat Maria Bob, coordonatorul adult al CCC Călărași, după care a adăugat: ”Încîntați și plăcut surprinși au fost nu doar copiii, ci și cei în grija cărora se află ei, adică asistenții parentali profesioniști”.
”Ne-am atins scopul. Am reușit să le readucem acelor copii zîmbetul, dar și certitudinea că sînt protejați, susținuți și apreciați”, a spus, la final, Tatiana Olaru.
Consiliul Consultativ al Copiilor este un grup de copii și tineri, care cunosc problemele semenilor lor și fac ca vocea tuturor copiilor din raioanele Călărași, Fălești și Ungheni să fie auzită de adulți.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *