Zamioculcas zamiifolia – Doctor Plant

Imagine: www.gardens4you.ie

Imagine: www.gardens4you.ie
Imagine: www.gardens4you.ie

Zamioculcas zamiifolia este o plantă exotică, originară din Zanzibar şi Tanzania. La noi este utilizată că plantă decorativă de interior. Frunzele sînt mici, ovale, groase, cerate şi lucioase, de culoare verde aprins. Florile sale sînt rare şi mici, galbene cu nuanţe de maro, fără a prezenta un interes deosebit din punct de vedere estetic. Planta poate atinge o înălţime de 45-60 cm, maxim – 90 cm.
Cultivare şi îngrijire
Zamioculcas zamiifolia preferă lumina – din abundenţă pînă la cea difuză – în detrimentul zonelor umbroase (deşi le tolerează şi pe acestea). Dar trebuie ferită de bătaia directă a soarelui care îi poate arde frunzele.
Se dezvoltă armonios la temperaturi cuprinse între 18 şi 26 grade Celsius. Sub temperatura de circa 15 grade, planta intră în repaus, iar sub 10 grade riscă să îngheţe.
Zamioculcas zamiifolia are nevoie de pămînt bogat, cu un drenaj bun. Trebuie udată cu apă stătută, fără calcar, la temperatura camerei. Între două udări, aşteptați că solul de la suprafaţă (4-5 cm) să se usuce – intervalul ideal este de circa 7 zile. Se recomandă înlăturarea excesului de apă din farfuria ghiveciului, întrucît apă din abundenţă va determina putrezirea rădăcinilor şi îngălbenirea frunzelor. Pe timp de iarnă, Zamioculcas zamiifolia ar trebui udată doar cînd pămîntul din ghiveci este uscat. Pe timp de vară, cînd temperaturile cresc simţitor, se recomandă pulverzirea cu apă a frunzelor.
Îngrăşămîntul poate fi aplicat începînd de primăvară pînă toamna, lunar. Se recomandă folosirea unui fertilizant pentru plante verzi, lichid, adăugat în apa de udare. Periodic, frunzele trebuie șterse cu o cîrpă moale îmbibată în apă, pentru îndepărtarea prafului acumulat.
 Înmulţire
Zamioculcas zamiifolia poate fi înmulţită prin: butaşi, divizarea tufei sau seminţe. Cea mai folosită este divizarea tufei, căci este mai ușoară. Butăşirea e mai dificilă, căci planta produce rădăcini foarte lent (uneori, chiar şi după 6-8 luni).
Atenție! Zamioculcas zamiifolia trebuie ţinută departe de copii şi animale, căci toate părţile sale sînt toxice.
Pentru mai multe detalii, sfaturi şi flori proaspete vă invităm la magazinul ,,Grădina cu Flori”, pe adresa: Ungheni, strada Naţională 14, în incinta centrului comercial Andrieş sau la adresa de email:  andreistruc@gmail.com
Andrei Struc


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *