Trei izvoare pentru Bîc în fiecare an

Imagine: fiivoluntar.com

Imagine: fiivoluntar.com
Imagine: fiivoluntar.com

Rîul Bîc, care-și are izvoarele în satul Temeleuți, raionul Călărași, a revenit în atenția temeleuțenilor. Pe 16 decembrie, zeci de localnici au participat la o ședință a Consiliului de Bazin Bîc, ce s-a desfășurat la Casa de cultură din sat. Cei prezenți au pus în discuție subiecte actuale, vizînd soarta acestui rîu. Este vorba și despre efectele ecologice asupra stării Bîcului, și despre desfășurarea lucrărilor de construcție a sistemelor de aprovizionare cu apă a comunității, și despre amenajarea izvoarelor și alimentarea cu apă a rîului.
”În acest an, am descoperit trei izvoare, le-am amenajat, iar apa lor am îndreptat-o spre rîul Bîc”, povestește Constantin David, primarul de Temeleuți. De notat că cele trei izvoare au fost amenajate, grație Proiectului „Rîurile noastre – provocarea apelor transfrontiere”, finanțat de Programul de Granturi Mici GEF și PNUD, implementat de CNM și co-finanțat de Fundația EcoCatalyst Foundation.
Acum, această bună practică va fi replicată în toate localitățile stuate de-a lungul rîului Bîc, servind drept model pentru lansarea politicii „ + 3 izvoare pentru rîu în fiecare an”.
”Sper să găsim, în fiecare an, cîte trei izvoare și să le amănajăm”, a spus Constantin David, menționînd, totodată, că acest proiect este unul benefic atît pentru locuitorii satului, care vor avea o sursă de apă adițională, dar și pentru rîul Bîc, care astfel va putea să-și majoreze debitul de apă.
Tot pe 16 decembrie, după ședința Consiliului de Bazin Bîc, a fost organizată și o deplasare a participanților la cele trei izvoare amenajate recent la Temeleuți și care alimentează cu apă, la ora actuală,  rîul Bîc.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *