O voce a disaporei ”Cel ce a făcut bani prin muncă și sudoare niciodată nu îi va risipi pe concerte, pentru a zomba o întreagă națiune”

Nina Gorincioi-Cadoppi

Nina Gorincioi-Cadoppi
Nina Gorincioi-Cadoppi

Privim și ascultăm cu atenție ultimele sondaje de acasă. Ne înspăimîntă eventualele evenimente care, peste cîteva zile, ar putea paraliza cursul european al țării noastre.
Ne miră și, totodată, ne contrariază apariția pe arena politică a Republicii Moldova al ”marelui organizator de concerte”, care se dă drept membru al diasporei. Timp de cîteva luni, datorită pomenilor lui dubioase, a căpătat simpatia a mii de bieți moldoveni, care într-adevăr cred că a venit ”mesia” pe pămînt.
Oare și-au pus acești oameni întrebarea: ”De unde, la așa o vîrstă, să acumuleze un om și să   risipească milioane?”. Cunosc familii din diaspora, în Italia, care muncesc din greu de mai mult de zece ani. Credeți că au reșit să facă milioane, deși lucrează cite 6-8 membri ai familiei? Nu, au reușit doar să-și asigure un trai decent.
Eu, ca ”gastarbeiter” din prima generație, pot afirma cu certitudine: cel care a făcut bani prin muncă și sudoare niciodată nu va risipi sute de mii de euro pe concerte, pentru a zomba o întreagă națiune.
Oamenii trebuie să înțeleagă foarte bine că nimic nu e gratis pe această lume și că pentru acele pomeni vor trebui să întoarcă înzecit. Acest individ fără scrupule vă va ingenunchea, condiționînd libertatea voastră, a copiilor și nepoților voștri.
A apărut din senin, adunîndu-și o clică din cei mai înrăiți reprezentanți ai neamului, obsedați de  răzbunare și putere. Doar un Petrenco, Petcov – printre primii în lista lui Usatîi – îți stîrnesc  fiori de frică. Anume această clică va aduce în Parlament, dar și în societate, cele mai periculoase revolte, instigări la ură și dezbinare, piedici în dezvoltarea cursului european.
Mă adresez către toți prietenii din adevărata diasporă, care, prin lacrimi, sudoare și umilință, fac acei bănuți pentru a supraviețui
Mă adresez rudelor rămase acasă care, datorită copiilor, mamelor sau taților plecați în depărtare, supraviețuiesc astăzi
Mă adresez tuturor:
Pe ultima sută de metri, treziți-vă din acel somn letargic, în care ne aflăm de zeci de ani. Doar participarea activă la vot a fiecărui cetățean poate decide destinul întregii națiuni, care se află astăzi nu numai pe margine de prăpastie, dar și pe un butoi de pulbere.
Un vot plin de rațiune ne poate elibera țara de extremiștii proruși.
Acum cinci ani, eram pe baricade, în diasporă, în lupta împotriva comuniștilor. Astazi, spun fără ezitare: comuniștii, pe lîngă usatiști și dodoniști par ”hulubași ai păcii”.
Permite-ți-le celor care au început reformele și ne-au îndreptat spre drumul european să-și ducă  munca pînă la capăt.
Republica Moldova ar putea obține ACUM demnitatea și libertatea deplină, așa cum, pe 16 noiembrie, cetățenii români, inclusiv din diasporă, au reușit să ofere o altă imagine României.
Nina Gorincioi-Cadoppi


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *