Față în față cu ministrul Agriculturii

Imagine: adevarul.ro

Imagine: adevarul.ro
Imagine: adevarul.ro

Agricultorii din Călărași s-au întîlnit, în premieră, cu ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov. S-a întîmplat pe 24 octombrie.
”Întîlnirea a fost una productivă și cu mare interes din partea agricultorilor”, a declarat Anatolie Vulpe, șeful Direcției agricultură, relații funciare și cadastru Călărași, subliniind, totodată: ”Nimic despre politică!”.
Deși întîlnirea a avut loc la o oră tîrzie, în sală s-au adunat aproximativ o sută de agricultori din tot raionul. Ei au avut grijă ca întrebările să curgă gîrlă. Tot la solicitarea agricultorilor, Vasile Bumacov a vorbit și despre situația actuală privind embargoul rusesc la unele produse agricole din R.Moldova.
Chiar dacă Anatolie Vulpe susuține că impunerea embargoului nu i-a afectat  pe călărășeni, subiectul îi interesează pe toți. Iar ministrul le-a vorbit despre unele soluții pentru depășirea situațiilor de criză în agricultură. Una dintre acestea ar fi diversificarea pieței de desfacere.
”O parte dintre agenţi economici nu au fost afectaţi de restricţiile ruseşti, fiindcă au avut grijă să caute din timp alte pieţe de desfacere”, a făcut o remarcă Vasile Bumacov, adăugînd că doar cei care și-au pus speranţa în piaţa rusească au avut de pierdut. Au pierdut cel mai mult, se știe,  producătorii de mere, dar nu peste tot. ”Noi avem puțini producători de mere și majoritatea și-au pus producția la frigider”, spune Anatolie Vulpe.
Pentru a nu repeta greşelile din acest an, este necesar ca producătorii agricoli să iniţieze relaţii și cu alţi parteneri, i-a sfătuit oficialul.
În altă ordine de idei, Vasile Bumacov i-a asigurat pe agricultori, atît pe cei care au furnizat prune spre procesare, cît și pe cei care au livrat mere la fabricile de conserve, că vor primi subvenționarea promisă de Guvern. Nu se știe, însă, cînd.
Întîlnirea respectivă s-a desfășurat în cadrul zilei de audiență a membrilor Guvernului cu cetățenii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *