Originalitatea și voia bună – la ordinea zilei

În fotografie: Așa a început ”Toamna de aur” la Călărași

În fotografie: Așa a început ”Toamna de aur” la Călărași
În fotografie: Așa a început ”Toamna de aur” la Călărași

Mirosul de fructe și vin a împînzit tot Călărașiul. Pînă și timpul frumos de afară, la care visa Anatolie Vulpe, șeful Direcției Agricultură, Relații Funciare și Cadastru, a fost d epartea călărășenilor. E puțin spus: sărbătoarea ”Toamna de aur” a reușit! Cei prezenți au avut doar cuvinte de laudă, iar o ungheneancă a recunoscut că ceea ce a văzut la Călărași a întrecut toate așteptările ei.
De dragă dimineață, începînd cu ora șase, în piața din centrul orașului forfota era mare. Cei mai mari și buni gospodari din sateke călărășene au venit să-și amenajeze tarabele. Unii au venit chiar de sîmbătă seara, pentru a reuși să pună totul la punct. Se pare că nu zădarnică le-a fost străduința. Fructele şi legumele expuse, simbolul toamnelor moldovenești, au atras atenția tuturor. Juriul și-a spus verdictul: cel mai atrăgător stand, totuși, l-a avut Pimăria Dereneu, după care au urmat, pe locul II, primăriile Sipoteni și Meleșeni, iar pe locul trei – Hîrjauca și Horodiște.
Nu a lipsit de pe mesele gospodarilor nici tradiționalul vin de casă. Cel mai bun a fost declarat vinul lui Tudor Stratan din Nișcani, iar cel mai bun tulburel – al lui Ion Ursachi din Seliște. Nu au fost uitate nici vinurile produse la fabricile din raion. De data aceasta, pe locul I s-a clasat   SA ”Bravicea Vin”. A fost premiat și sectorul zootehnic, producătorii de fructe și pomușoare, de struguri de masă, dar și alți producători agricoli.
”Este minunat că oamenii noştri, în ciuda tuturor problemelor, ştiu să se bucure de aurul toamnei, de tradiţiile noastre”, a declarat ministrul Culturii, Monica Babuc, prezentă la eveniment.
Alaiul de sărbătoare a pornit la ora 10.00, dimineața. Piața centrală a Călărașiului a devenit de nerecunoscut. Voia bună a dominat pe parcursul întregii zile. S-a cîntat, s-a dansat, s-au spus glume, urări de bine. Cei prezenți, și călărășeni, și lume peste lume venită din alte părți ale Moldovei, dar și din străinătate, s-au încins într-o horă cum numai moldovenii știu s-o facă.
”Ne străduim, de fiecare dată, să introducem elemente noi, să dăm un farmec aparte fiecărei ediții”, a accentuat Vasile Timofte, vicepreședintele raionului. Nu întămplător, s-a remarcat originalitatea sărbătorii, chiar dacă ea a ajuns la ediția a 11-a.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *