VIDEO | Povestea Lidiei Sanduleac, ungheneanca care este profesoară de engleză și prezentatoare TV în China

video-povestea-tinerei-din-moldova-care-este-profesoara-de-engleza-si-prezentatoare-tv-in-china-1409807123Lidia Sanduleac este o tânără din Republica Moldova, care după absolvirea liceului „Vasile Alecsandri” din orașul Ungheni, a câștigat o bursă oferită de Guvernul chinez. Tânăra în vârstă de 22 de ani de trei ani este studentă în China.
„Prima dată când am plecat în China mi s-a părut că plec pe o altă planetă. Cel mai mare șoc a fost fizic. Când am ieșit din avion și am simțit boarea de aer subtropical”, a recunoscut Lidia.

„Îmi fac studiile la facultatea de Științe Politice Internaționale la Universitatea Centrală din China din orașul Wuhan. Universitatea are o capacitate de 60.000 de studenți”, a spus tânăra.

Chiar dacă este studentă, Lidia reușește să țină cursuri de limba engleză în diverse instituții și prezintă o emisiune de divertisment alături de un jurnalist chinez. „Jurnalismul din China este diferit de cel de acasă (Republica Moldova). Acasă, libertatea de exprimare este mult mai vizibilă. Acolo, pentru că se duce o politică de partid și totul este dogmatizat, televiziunea pentru chinezi este un moment de respiro”, a mai spus Lidia.

Tânăra a spus că banii care îi câștigă în China sunt destui pentru a avea o viață decentă. „Salariul pentru străini este diferit de cel pentru chinezi. Eu când predau engleza sunt plătită de trei ori mai mult decât un chinez care a absolvit facultatea de pedagogie sau limbi străini. Același lucru se întâmplă și la televiziune”, a subliniat tânără.

Chiar dacă are un program încărcat, Lidia are timp liber care îl dedică sportului și călătoriilor. „Am văzut multe orașe frumoase. M-a impresionat Beijing, acolo am văzut și Marele Zid Chinezesc”, a spus ea.

Tânără a recunoscut că vrea să se reîntoarcă în Republica Moldova. „Vreau foarte mult să mă întorc acasă, doar că acum sunt o răscruce de drumuri. Dar, orice nu aș face, nu aș profesa în viitor, asta se va întâmpla acasă. Cu siguranță”, a conchis Lidia.

Sursa: UNIMEDIA


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *