Premieră absolută! Muzică sub geamurile maternității

În fotografie: În fața maternității din Ungheni

În fotografie: În fața maternității din Ungheni
În fotografie: În fața maternității din Ungheni

De bucurie că i-a adus pe lume primul fiu, Ion Cebotari din Negurenii Vechi a făcut o înțelegere secretă cu mama-soacră, Larisa Ciobanu, să-i facă o surpriză nemaipomenită soției sale, Corina, la ieșirea din maternitate. Proaspătul tătic, în vîrstă de 20 de ani, și-a așteptat iubita, în vîrstă de 19 ani, la ușa maternității din Ungheni cu… doi muzicanți, care cîntau cît îi țineau puterile: unul la trompetă, altul – la acordeon. Nu s-a mai văzut așa ceva niciodată! Șeful maternității, Nicolae Moraru, a recunoscut că, în cei 31 de ani de cînd lucrează aici, e pentru prima oară cînd o tînără mămică este întîmpinată, chiar la ieșirea din materinitate, cu muzică. ”Am văzut de toate. Am văzut cum bărbații își întîlnesc soțiile cu flori, baloane, focuri de artificii și rîuri de șampanie, dar muzică sub geamurile maternității încă n-am mai auzit să răsune”, a mărturisit dînsul.
Ideea de a organiza o externare din maternitate cu muzică i-a aparținut Larisei Ciobanu, care a devenit pentru prima oară bunicuță. ”Eu lucrez în domeniul culturii și m-am gîndit că un evenimnt atît de important în familia noastră trebuie consemnat tot prin cultură”, a explicat dînsa. Nu a dorit să divulge cît au costat-o cei doi muzicanți veniți de la Casa raională de cultură din Pîrlița. ”Nu contează banii. Mi-am dorit doar să fie un eveniment deosebit, despre care fiica și ginerele să-i povestească mai apoi nepotului meu cît de mult l-am așteptat”, a spus tînăra bunică, ea și directoare a Casa de cultură din Negurenii Vechi.
La fel de emoționați au fost, în ziua externării, și tinerii părinți. Chiar dacă sînt foarte tineri, și-au așteptat cu nerăbdare și mult drag odorașul pe care au decis să-l numească Dragoș. ”De îndată ce am aflat că va fi băiat, i-am și ales și numele care ne place foarte mult”, ne-a spus Ion Cebotari. La rîndul ei, Corina, de emoții, nu a prea găsit cuvinte să-și exprime trăirile, precizînd doar că este fericită că a adus pe lume, pe data de 14 august, la ora 14.45, un copilaș perfect sănătos cu greutatea de 3860 grame și lungimea de 52 de centimetri.
Chiar dacă dragostea între cei doi s-a înfiripat din fragedă copilărie, părinții lor fiind nu doar din același sat, ci și vecini, cuplul încă nu și-a înregistrat oficial relația. Nunta urmează să aibă loc la toamnă, iar alături de ei va fi și Dragoș – fructul iubirii lor. Ambii sînt încrezuți că venirea pe lume a feciorașului va cimenta și mai mult viitoarea lor familie, îi va face să depășească toate obstacolele. Unde mai pui că cei doi părinți sînt studenți și au de terminat cîte o facultate.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *